Το ΥΠΕΞ για παράταση της κράτησης Μπελέρη

Το ΥΠΕΞ για παράταση της κράτησης Μπελέρη

“Το γεγονός πως ο Φρέντι Μπελέρη εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές των Τιράνων προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου”, τονίζει σε σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με τη παράταση κράτησης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

«Η παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου πλέον Δημάρχου Χειμάρρας, προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντης Μπελέρης και ο συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης παραμένουν υπό κράτηση, καθώς το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) συνεδρίασε σήμερα, και αποφάσισε την παραμονή στη φυλακή και για τους δύο τους.

Η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Αταλάντα Ζεκίρι, αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες, παρότι, όπως αναφέρεται, δεν υπάρχουν ουσιαστικά ενοχοποιητικά στοιχεία για τις κατηγορίες για «ενεργητική διαφθορά στις εκλογές» με τις οποίες βαρύνονται οι δύο άνδρες. 

Στο μεταξύ, στο περιθώριο του σημερινού ΣΕΥ στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με την ομόλογό του της Αλβανίας, Όλτα Χάκα, αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Τέλος, όπως επισημαίνεται, «κατά τη συζήτηση, τέθηκε το ζήτημα σχετικά με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη» ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος.

Σχετικά άρθρα: