Τουλάχιστον 79 μετανάστες έχασαν τη ζωή στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

Τουλάχιστον 79 μετανάστες έχασαν τη ζωή στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν τις στιγμές πριν σημειωθεί η τραγωδία στην Πύλο τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/6), κατά την οποία τουλάχιστον 79 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους, μετά την ανατροπή αλιευτικού σκάφους με αδιευκρίνιστο αριθμό επιβαινόντων.

Το Λιμενικό Σώμα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που αποτυπώνουν τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες ταξίδευαν οι μετανάστες, που βρίσκονταν στοιβαγμένοι επάνω στο πλοίο.

Ο αριθμός των επιβαινόντων του σκάφους παραμένει αδιευκρίνιστος, ωστόσο εκτιμάται ότι ενδέχεται να ταξίδευαν ακόμη και 700 μετανάστες.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται αμείωτες συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ανοιχτά της Πύλου.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νικόλαος Αλεξίου, τόνισε ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε ό,τι αφορά τους επιβαίνοντες του πλοίου, ο κ. Αλεξίου δήλωσε: “Το εξωτερικό τμήμα του πλοίου ήταν γεμάτο με κόσμο, το ίδιο εικάζουμε και για το εσωτερικό. Μιλάμε για αρκετούς ανθρώπους, χωρίς να μπορούμε να δώσουμε όμως ακριβή αριθμό. (…) Αυτό που αντίκρυσαν οι συνάδελφοί μου όταν πήγαν στο σημείο, αποδεικνύει ότι το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο, αφού οι άνθρωποι ήταν στιβαγμένοι στο κατάστρωμα. Δεν μπορεί να δοθεί ακριβής αριθμός με ασφάλεια, αλλά σίγουρα το νούμερο είναι πολύ μεγάλο”.

Σε άλλο σημείο, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού μίλησε για τις πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια της τραγωδίας, ενώ επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε σε ένα από τα βαθύτερα σημεία της Μεσογείου. “Προφανώς από κάποια μετατόπιση των ανθρώπων που ήταν μέσα στο πλοίο, αυτό βυθίστηκε”.

Σχετικά άρθρα: