Τρία άτομα αποφασίζουν για δύο υποψήφιους δήμαρχους στη Δρόπολη

Τρία άτομα αποφασίζουν για δύο υποψήφιους δήμαρχους στη Δρόπολη

Γράφει ο αλβανικός τύπος για τις τοπικές εκλογές στη Δρόπολη

Στην εσωτερική κούρσα για τον καθορισμό του υποψηφίου δήμαρχου στη Δρόπολη που θα προκύψει από τις εκλογές στις 14ης Μαΐου, το Δημοκρατικό Κόμμα εξακολουθεί να μην έχει καθορίσει υποψήφιο για τον Δήμο της περιοχής. Ο πρόεδρος Eri Shehaj δήλωσε ψες ότι ο υποψήφιος γι’ αυτόν το δήμο θα καθοριστεί «μετά από διαβουλεύσεις των συμμάχων».

Ποιοι είναι όμως, οι σύμμαχοι;

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μόνο τρία πολιτικά πρόσωπα από την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, που θα αποφασίσουν. Οι δύο Βαγγέληδες: Τάβος και Ντούλες και ο Σπύρος Ξέρρας.

Ο υποψήφιος που θα σταθεί απέναντι του υποψηφίου του Σ.Κ. στη Δρόπολη, θα καθοριστεί από αυτά τα τρία άτομα.

Μέχρι στιγμής οι δύο επιλογές, που συζητούνται είναι: Η Κωνστάντω Ξέρρα και ο Βαγγέλης Τάβος. Η πρώτη είναι η σύζυγος του Σπύρου Ξέρρα, καθηγήτρια Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο «Eqrem Çabej». Ο Βαγγέλης Τάβος έχει αποσυρθεί πλήρως από το Αργυρόκαστρο. Μοναδική επιλογή του αυτή τη στιγμή είναι ο Δήμος Δρόπολης, σας τέλος της καριέρας του στη γενέτειρά του.

Ο Τάβος μπροστά στον υποψήφιο του Σ.Κ., ο οποίος δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί, αλλά πιθανότατα θα είναι ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Τόλης, δυσκολεύει αρκετά τον προεκλογικό αγώνα στη Δρόπολη.

Αλλά, η σύζυγος του Σπύρου Ξέρρα, που υποστηρίζεται επίσης από το ΚΕΑΔ, δημιουργεί μια δυνατή κούρσα στη Δρόπολη.

Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στις επόμενες εβδομάδες σε αυτή την περιοχή.

Σχετικά άρθρα: