Βελούδινη εθνοκάθαρση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού από τον Έντι Ράμα υπό την ανοχή της Αθήνας

Βελούδινη εθνοκάθαρση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού από τον Έντι Ράμα υπό την ανοχή της Αθήνας

Στις 12 Ιουνίου συμπληρώθηκε ένας ολόκληρος μήνας από την σύλληψη και την φυλάκιση του Δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη.

Δύο μόλις ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές (12 Μαΐου 2023) η αλβανική αστυνομία συνέλαβε τον κ. Μπελέρη και τον συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση με την κατηγορία της εξαγοράς ψηφοφόρων.

Τελικά οι δημότες Χιμάρας εξέλεξαν στις 14 Μαΐου τον Φρέντη Μπελέρη ως τον πρώτο πολίτη του Δήμου τους, με τις κατηγορίες να αποδεικνύονται αβάσιμες και συκοφαντικές. Αν και στην πορεία ο κ. Κοκαβέσης, ο οποίος πριν ένα χρόνο έκανε μεταμόσχευση καρδιάς, απελευθερώθηκε υπό όρους, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χιμάρας παραμένει έγκλειστος στις φυλακές των Τιράνων, παρόλο που το κατηγορητήριο έχει καταπέσει.

Ανάλογα περιστατικά απαντώνται σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας, που δεν φημίζονται για την δημοκρατική τους παράδοση και αντίληψη των πολιτικών πραγμάτων, ωστόσο αυτή τη φορά παρακολουθούμε αυτό το φαινόμενο εδώ και ένα μήνα σε μία υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Όμως, για το σκάνδαλο αυτό, δεν ευθύνεται σε τελική ανάλυση η αλβανική κυβέρνηση και ο Έντι Ράμα!

Όχι. Η αλβανική κυβέρνηση βρίσκει και τα κάνει!

Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τις ελληνικές κυβερνήσεις και ιδιαίτερα αυτήν του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίες με την υποχωρητική πολιτική που ακολουθούν στο Βορειοηπειρωτικό και τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις, υπό την προοπτική της ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε ως μόνο αποτέλεσμα τα Τίρανα να αποθρασυνθούν.

Την τελευταία δεκαετία βλέπουμε την αλβανική πολιτική σκηνή σε κορυφαίο επίπεδο (Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυβέρνησης και Βουλής) να προβάλλει επίσημα τις διεκδικήσεις για το λεγόμενο “τσάμικο ζήτημα”, ζητώντας δικαίωση (!) για τους τσάμηδες συνεργάτες των Γερμανών ναζί στη Θεσπρωτία.

Βλέπουμε την Αλβανία να έχει μετατραπεί ολοκληρωτικά σε δορυφόρο της Τουρκίας του Ερντογάν σε επίπεδο πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό.

Βλέπουμε το αλβανικό καθεστώς να υφαρπάζει τις περιουσίες των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και να αρνείται το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού σε όσους δεν διαβιούν στις λεγόμενες μειονοτικές ζώνες.

Βλέπουμε ότι πέντε χρόνια μετά την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, δεν έχει εκδοθεί ακόμα από την αλβανική δικαιοσύνη το πόρισμα για την υπόθεση.

Είδαμε επίσης τον Χιμαριώτη Μόντη Κολίλα να καταδικάζεται ερήμην, τον Φεβρουάριο του 2021, σε οκτώ χρόνια φυλάκιση για τον αγώνα που δίνει για τα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Και αφού τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έφερε ουσιαστική αντίδραση από την Ελλάδα, ο αλβανός πρωθυπουργός είπε να πάει ένα βήμα παραπέρα και να φυλακίσει τον υποψήφιο και στην συνέχεια εκλεγμένο Δήμαρχο Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη, επειδή αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια του να παραδώσει ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της περιοχής στα χέρια αλβανών ολιγαρχών για χάρη της… τουριστικής ανάπτυξης.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ελληνικής διπλωματίας με την παραχώρηση του Ζαππείου Μεγάρου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη τον περασμένο Μάρτιο για να φιλοξενηθούν τα κακοτεχνικά έργα του Έντι Ράμα.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της φωτογράφισης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με τους δολοφόνους του Κωνσταντίνου Κατσίφα κατά την διάρκεια κοινής άσκησης ΕΚΑΜ – RENEA στο Μαρκόπουλο τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η ελληνική κυβέρνηση θα μας πει ότι “διαμαρτυρήθηκε” και ότι “ενημέρωσε” όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την υπόθεση Μπελέρη.

Όμως δεν επέβαλε ούτε μία κύρωση κατά της Αλβανίας, δεν πήρε ούτε ένα μέτρο που να θίγει τα αλβανικά συμφέροντα. Μόνο παρατηρήσεις και ευχολόγια.

Επί τριάντα και πλέον χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις πιπιλάνε την καραμέλα ότι “μας συμφέρει η Αλβανία να έχει την προοπτική της ευρωπαϊκής ένταξης ώστε να επωφεληθεί από αυτήν και η Εθνική Ελληνική Μειονότητα”.

Το πως έχει αποδώσει αυτή η πολιτική το βλέπουμε. Και ασφαλώς το καθεστώς του Έντι Ράμα θα συνεχίζει ανενόχλητο την βελούδινη εθνοκάθαρση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού υπό την ανοχή της Αθήνας.

epirus.top

Σχετικά άρθρα: