Βορειοηπειρώτης παρατηρητής μιας συνεδρίασης Ολομέλειας στην Ελληνική Βουλή

Βορειοηπειρώτης παρατηρητής μιας συνεδρίασης Ολομέλειας στην Ελληνική Βουλή

Ο Χρήστος Τσαλίκης, σε ανάρτησή του πρώτα χαιρετίζει τους συμπατριώτες του Βορειοηπειρώτες, έπειτα τους καλεί να διαβάσουν την περιγραφή του που σχετίζεται με ένα πραγματικό γεγονός. Στο τέλος, μετά την προσεχτική ανάγνωση, επιθυμεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Η ανάρτησή του είναι αυτή που ακολουθεί:

«Την ημέρα αυτή επειδή δεν δούλευα, αποφάσισα να παρακολουθήσω απευθείας την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων. Έβγαλα, λοιπόν, την άδεια εισόδου στους αρμοδίους και 10 η ώρα παρευρέθηκα στα πάνω έδρανα του Κοινοβουλίου.

Εκείνη τη στιγμή συζητούνταν η επικύρωση του πρωτόκολλου συνεργασίας της Ελλάδας με την Ουκρανία στον τομέα της δικαιοσύνης. Παρόν στην ψηφοφορία ήταν περίπου 55-60 βουλευτές. Όχι παραπάνω.

Σε συνέχεια συζητήθηκαν οι προτάσεις του εισαγγελέα για άρση της βουλευτικής ασυλίας 2 βουλευτών: του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη για το γνωστό επεισόδιο με την Λιάνα Κανέλη και ενός άλλου βουλευτή (πρώην δημάρχου), της Νέας Δημοκρατίας για ατασθαλίες που προέκυψαν όταν ήταν δήμαρχος.

Ερχόταν, λοιπόν, οι βουλευτές με το κέφι τους, συμπλήρωναν το ψηφοδέλτιο, το παρέδιδαν στην Γραμματεία και απομακρυνόταν.

Όταν τελείωσε η ψηφοφορία (ψήφισαν περίπου 210 βουλευτές), η Γραμματεία μετράει τα ψηφοδέλτια, βγάζει το αποτέλεσμα και το δίνει στον Πρόεδρο της Βουλής.

Εδώ είναι το πιο ωραίο: Απευθύνεται ο Πρόεδρος της Βουλής στην αίθουσα της ολομέλειας και λέει: «Κύριες και κύριοι συνάδελφοι βουλευτές…!»

Κοιτάω κάτω…, άδεια η αίθουσα, χωρίς ψυχή βουλευτή. Δεν ήταν απολύτως κανένας στην αίθουσα να ενδιαφερθεί για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Ήταν παρόν το Προεδρείο της Βουλής, η Γραμματεία και ορισμένοι υπάλληλοι που αλλάζουν το νεροπότηρο στο βήμα, προτού ξεκινήσει τη συζήτησή του ο κάθε ομιλητής.

Κανείς δεν ήταν ούτε στην πάνω αίθουσα που βρισκόμουν ως παρατηρητής. Ήταν κοντά μου μόνο ο αστυνομικός που με συνόδευε. Σε μια τόσο άδεια, ερημωμένη αίθουσα κι ένας απλός παρατηρητής, όπως εγώ, νομίζει ότι είναι αυτός βουλευτής…!!!

Ήταν 13 Μαρτίου 2013, όταν είχε κόψει τις συντάξεις των υπερήλικων Βορειοηπειρωτών ο κύριος Σαμαράς.»    

 

Σχετικά άρθρα: