Βούτσιτς κατά του Μενέντεζ: «Είναι ο χειρότερος υποστηρικτής των Αλβανών»

Βούτσιτς κατά του Μενέντεζ: «Είναι ο χειρότερος υποστηρικτής των Αλβανών»

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ δεν είναι μόνο αντιπαθής και εχθρικός των Τούρκων, αλλά και των Σέρβων, όπως αναφέρει σερβικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την σερβική Novosti:

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, Δημοκρατικός του Νιου Τζέρσεϊ, και η σύζυγός του κατηγορήθηκαν για κακούργημα δωροδοκίας για τη σχέση τους με τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ, δήλωσαν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς την Παρασκευή.

Το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μανχάταν κατηγόρησε τον Μενέντεζ και τη σύζυγό του ότι δέχτηκαν χιλιάδες δολάρια σε δωροδοκίες με αντάλλαγμα τη χρήση της εξουσίας και της επιρροής που έχει ως γερουσιαστής για να προστατεύσει και να βοηθήσει επιχειρηματίες να πλουτίσουν, καθώς και για να ωφελήσουν την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι οι δωροδοκίες περιελάμβαναν μετρητά, χρυσό, πληρωμές στεγαστικών δανείων, αποζημίωση για εργασία με ελάχιστες απαιτήσεις, πολυτελές όχημα και άλλα αντικείμενα οικονομικής αξίας.

Συνεχίζει το σερβικό δημοσίευμα:

Ο Μενέντεζ είναι γνωστός στο τοπικό κοινό για τις δηλώσεις του κατά του σχηματισμού της Ένωσης Σερβικών Δήμων στο Κοσσυφοπέδιο, υπέρ ενός πλαστού κράτους (του Κοσόβου) και υπέρ της τιμωρίας της Σερβίας, καθώς και για τις παρατηρήσεις του κατά του Προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Μπομπ Μενέντεζ ήταν μεταξύ των υπογραφόντων την επιστολή των προέδρων των επιτροπών εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ, καθώς και των Αμερικανών βουλευτών, την οποία υπέγραψαν περισσότεροι από 50 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Μενέντεζ, στην οποία ζητούσαν οι κυβερνήσεις τους για «πιο κριτική στάση απέναντι στη Σερβία», τονίζοντας ότι η πολιτική του Βελιγραδίου «δεν θα λειτουργήσει για τα Βαλκάνια».

Μάλιστα, πριν από ένα χρόνο, ο Μενέντεζ συναντήθηκε επίσης με την αντιπροσωπεία του SSP που αποτελείται από τους Ντράγκαν Τζίλας, Μπόσκο Στεφάνοβιτς και Μαρίνικα Τέπιτς. Όπως ανέφεραν, «η αντιπροσωπεία του SSP θα παρουσιάσει στους Αμερικανούς εταίρους τις απόψεις του κόμματος για την κατάσταση της δημοκρατίας, τρόπους καταπολέμησης της διαφθοράς, καθώς και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στη Σερβία».

Από τους επίσημους λογαριασμούς του κόμματος της αντιπολίτευσης, καθώς και από τους λογαριασμούς της διοργανώτριας της διαμαρτυρίας «κατά της βίας» Μαρίνικα Τέπιτς, φαίνεται ότι είχαν μια καλή συνάντηση με τον Μενέντεζ. Εκείνη την εποχή, η αντιπροσωπεία του SSP παρουσίασε στον γερουσιαστή Μενέντεζ και την ομάδα του μια πρόταση για τη δημιουργία ενός περιφερειακού κέντρου για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Μίλησαν επίσης με τον Μενέντεζ για τη «σημασία της επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία».

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε χθες στη Νέα Υόρκη ότι είναι σαφές ότι ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος κατηγορείται για πρακτικές διαφθοράς, είναι μέρος του Αλβανικού Λόμπι  και ότι όλα αυτά θα έρθουν πλέον στο φως.

«Μιλάμε για έναν άνθρωπο που είναι ο πιο ισχυρός Αλβανός λομπίστας και δεν υπάρχει κανείς που να ήταν χειρότερος απέναντι στους Σέρβους και που έκανε πιο βρώμικη δουλειά υπέρ των Αλβανών από τον Μπομπ Μενέντεζ», είπε ο Βούτσιτς στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Novosti / echedoros.blog

Σχετικά άρθρα: