Υπέροχο το «στολίδι», όμως λείπει η διαφάνεια

Υπέροχο το «στολίδι», όμως λείπει η διαφάνεια

«Άλλο ένα σπουδαίο έργο ολοκληρώθηκε! Το Κέντρο Πολιτισμού Δερβιτσάνης, ένα πραγματικό στολίδι, όχι μόνο για τους κάτοικους του χωριού, αλλά και για ολόκληρη την Δρόπολη και το Πωγώνι!»

Χαρμόσυνη είδηση αυτή, που σου αναπτερώνει την ψυχή.

Ένα κέντρο πολιτισμού, κτίριο κατασκευασμένο από το πρώην σύστημα, ανακαινίζεται για δεύτερη φορά. Ας ελπίσουμε ότι έγινε ποιοτική δουλειά. Ευχόμαστε στο χώρο αυτό να γίνουν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις!

αίθουσα

Όμως, μαζί με τη χαρά και τις ευχές, οι σκεπτόμενοι, οι ανήσυχοι πολίτες, έχουν το δικαίωμα να αναρωτιούνται:

Μα… πώς θα αξιοποιηθεί αυτό το Μέγαρο, ο τόπος άδειασε; Υπάρχει σχέδιο συγκράτησης και πιθανής επιστροφής κόσμου στις εστίες του;

Μα… τι ποσά ξοδεύτηκαν για την ανακαίνιση του Πολιτιστικού Μεγάρου και ποιος είναι ο χρηματοδότης;

Μιλάνε για προτεραιότητες. Ανησυχούν για το μέλλον του τόπου.

διαδρομος

Υπάρχουν και προτάσεις: Να γραφτεί ξανά και πιο καλά στο ίδιο σημείο, πάνω στη σκηνή, η όμορφη διατύπωση: «Γλώσσα μητρική μου – γλώσσα ελληνική».

Το έργο τέχνης, του Θοδωρή Ράιδου, που διακοσμούσε εσωτερικά τη σκηνή, θέλω να πιστεύω ότι προστατεύτηκε. Δεν έχει καταστραφεί…!!!

Ο κόσμος βλέπει το καλό, το εκτιμάει, αλλά ζητάει παράλληλα και τη διαφάνεια, για να ξέρει τι του γίνεται, που νομίζουμε ότι η δημοτική αρχή θα το κάνει αυτό σύντομα. Δεν θα αφήσει κενά για υποψίες.

Δεν θα μείνει μόνο στη μεγάλη χαρά και τις πολλές φωτογραφίες, μόνο στην προβολή ο δήμος Δρόπολης και Πωγωνίου… Θα προχωρήσει παρουσιάζοντας κιόλας στο κοινό λεπτομερώς και με απόλυτη ευθύνη όλα τα ανάλογα στοιχεία, που βεβαιώνουν τη διεξαγωγή όλων των εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου. Για να αποφευχθεί έτσι κάθε πιθανή καχυποψία.

Σχετικά άρθρα: