ΥΠΕΞ Ελλάδας για προφυλάκιση Μπελέρη

ΥΠΕΞ Ελλάδας για προφυλάκιση Μπελέρη

Για σκανδαλώδη απόφαση, αν τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα, κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη. «Μια τέτοια απόφαση θα έχει επιπτώσεις και στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία» αναφέρει μεταξύ άλλων το ΥΠΕΞ.

Αλβανία: Προφυλακίστηκε ο Φρέντι Μπελέρης

«Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου στην Αυλώνα, αν τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα είναι σκανδαλώδης. Η σύλληψη υποψηφίου Δημάρχου δύο ημέρες πριν τις εκλογές δεν συνιστά κράτος δικαίου. Η απόφαση για προφυλάκιση του υποψηφίου Δημάρχου επιφέρει πλήρη ανατροπή των κανόνων ισονομίας στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, σημαντικότατο κέντρο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Μια τέτοια απόφαση θα έχει επιπτώσεις και στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία, καθώς προϋπόθεση της ευρωπαϊκής αυτής πορείας είναι η προσήλωση των υποψηφίων προς ένταξη χωρών στους ευρωπαϊκούς κανόνες και στις αρχές του κράτους δικαίου. Αποφάσεις σαν τη σημερινή οι οποίες παραβιάζουν τις ανωτέρω αρχές σημαίνουν ότι στην πράξη η Αλβανία δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο», τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σχετικά άρθρα: