«Υποχείριο των ΗΠΑ» χαρακτήρισε την ΕΕ βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

«Υποχείριο των ΗΠΑ» χαρακτήρισε την ΕΕ βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο Ιρλανδός ευρωβουλευτής Μικ Γουάλας λέει ότι η βομβιστική επίθεση στο Nord Stream ήταν μια εσκεμμένη τρομοκρατική επίθεση σε ευρωπαϊκές υποδομές ζωτικής σημασίας.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ατιμωρησία των Ηνωμένων Πολιτειών για τις επιθέσεις όπως παρουσιάζεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter.

«Η ΕΕ έχει γίνει τόσο υποταγμένη στην αυτοκρατορία των ΗΠΑ που δεν μπορείτε καν να τους ρωτήσετε αν το έκαναν. Είστε ένας πραγματικός περίγελος », φώναξε ο βουλευτής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απλώς αγνόησε την έρευνα του Αμερικανού δημοσιογράφου Seymour Hersh για την πιθανή εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στην οργάνωση της καταστροφής των αγωγών. 

Ο Γουάλας υπενθύμισε ότι η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν, υποσχέθηκε να απαντήσει στο περιστατικό με τον πιο αποφασιστικό τρόπο.

Όπως ανέφερε το REGNUM, η δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2 ήταν μια «ασαφής» ένδειξη προς τις χώρες της ΕΕ της υποδεέστερης θέσης τους, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Όλεγκ Συρομολότοφ.

Σχετικά άρθρα: