Υπόθεση Μπελέρη, ώρα για δράση της Ελλάδας

Υπόθεση Μπελέρη, ώρα για δράση της Ελλάδας

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει

ο Φαήλος Κρανιδιώτης *

Προχθές η παρωδία δικαιοσύνης στην Αλβανία του Ράμα απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη, του πανηγυρικά εκλεγέντος Δημάρχου Χειμάρρας, που κρατείται παράνομα στη φυλακή. Μεγάλο το χαστούκι στο πρόσωπο του Ράμα αυτή η εκλογή, την οποία μάταια προσπάθησε να εμποδίσει. Το διακύβευμα, φυσικά, είναι οι ελληνικές περιουσίες στην περιοχή, τις οποίες θέλουν να υφαρπάξουν, αλλά και η διάλυση του κάστρου του Ελληνισμού, της Χειμάρρας, της εμβληματικής πατρίδας του Αρχηγού Σπυρομήλιου.

Η υπόθεση του Μπελέρη θα πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια Ευρωπαίων Δικαστών και φοιτητών Νομικής για το πώς λειτουργεί η Δικαιοσύνη σε ναρκοκράτη, σε μπανανίες και οικογενειακές δικτατορίες.

Η φερόμενη υπόθεση «εξαγοράς ψήφων» βασίζεται, λένε, σε παρακολούθηση, από την οποία υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό, και σε έναν κύριο μάρτυρα. Ο μάρτυρας, συνεργάτης της Αλβανικής Αστυνομίας, έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για απάτη, είναι δηλαδή επαγγελματίας ψεύτης για παράνομο κέρδος. Μάλιστα, υπάρχει το άρθρο 192 της Αλβανικής Ποινικής Δικονομίας, που προβλέπει πως μάρτυρας καταδικασμένος για απάτη θεωρείται αναξιόπιστος. Για τα δε υποτιθέμενα βίντεο και μαγνητοφωνήσεις, η υπεράσπιση του κρατούμενου Δημάρχου Χειμάρρας αιτήθηκε τρεις (3) φορές να λάβει αντίγραφό τους, να τα δει, να τα ακούσει και, φυσικά, να απαντήσει.

Ε, λοιπόν, το δικαστήριο αρνείται σιωπηρά, δεν απαντάει, κατά παράβαση των άρθρων 222 και 110 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας της Αλβανίας! Ο Εισαγγελέας, λέει, θα τα ακούσει μόνος του! Καλά διαβάσατε. Αυτό, φυσικά, αποδεικνύει πως δεν υπάρχει οποιοδήποτε ενοχοποιητικό υλικό από την παρακολούθηση, η οποία μάλιστα έγινε και με παράνομο τρόπο. Εάν υπήρχε, το καθεστώς Ράμα θα είχε κάνει σημαία τούς δήθεν ενοχοποιητικούς διαλόγους και εικόνες. Το δικαστήριο αρνείται να δώσει στους κατηγορουμένους ακόμα και τη λίστα με τους υποτιθέμενους εξαγορασθέντες ψηφοφόρους, διότι όταν αυτοί διαψεύσουν θα πάει άπατο το σενάριο. Ο δε απατεώνας συνεργάτης της Αστυνομίας δεν συνελήφθη αμέσως μετά την υποτιθέμενη συναλλαγή εξαγοράς ψήφων, αλλά, αφού πέρασαν οκτώ ώρες, πήγε και παρέδωσε ένα χρηματικό ποσό, που υποτίθεται πως του τα είχε δώσει ο συνεργάτης του Μπελέρη, ο Παντελής Κοκαβέσης.

Δεν υπήρξε, δηλαδή, κάποια επ’ αυτοφώρω σύλληψη, εν τω πράττεσθαι. Απλά πήγε μετά ο καταδικασμένος για απάτη και παρέδωσε κάποια χρήματα που είπε πως δήθεν του τα έδωσε ο Κοκαβέσης κατ’ εντολήν του Μπελέρη. Οι δε Αστυνομικοί που συνέλαβαν τον Δήμαρχο Χειμάρρας, μάλιστα, δεν γνώριζαν για ποιον λόγο τον συνελάμβαναν επ’ αυτοφώρω, και έτσι η σύλληψη ήταν παράνομη κατά τον Αλβανικό Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (άρθρο 252). Πήραν, λοιπόν, εντολή, τον συνέλαβαν, χωρίς να ξέρουν γιατί, όχι επ’ αυτοφώρω σε πράξη, χωρίς συναλλαγή, χωρίς να υπάρχουν χρήματα, και ο «ρουφιάνος» πήγε ύστερα από ώρες κάποια χρήματα και είπε «να, αυτά μου έδωσε ο συνεργάτης του Μπελέρη», ο οποίος, ο Κοκαβέσης, αν δεν είχε κάνει μεταμόσχευση καρδιάς, πιστεύω πως ακόμα θα ήταν κι αυτός παράνομα κρατούμενος.

Η δε παρακολούθηση, της οποίας τώρα κρύβουν το υλικό και δεν το δίνουν στην υπεράσπιση, ήταν κι αυτή παράνομη, ενώ παρακολουθούσαν και πρόσωπα για τα οποία ούτε εντολή υπήρχε ούτε τους ασκήθηκε κάποια δίωξη. Ένα από αυτά είναι η Ελένη Οδυσσέα, η γραμματέας του Φρέντι Μπελέρη, που ήδη έκανε μήνυση κατά του Ermal Ajdini, Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χειμάρρας για τα αδικήματα της «κατάχρησης καθήκοντος», «παράνομη παρέμβαση στην ιδιωτική ζωή» και «παράνομη καταδίωξη», αδικήματα που προβλέπονται και τιμωρούνται από τον αλβανικό ποινικό κώδικα.

Οι παραβιάσεις του ίδιου του Αλβανικού Δικαίου θα ήθελαν 10 σελίδες, για τη δε ΕΣΔΑ δεν το συζητάμε, έχουν σκουπίσει τα παπούτσια τους πάνω της. Συνέλαβαν τον Μπελέρη σε ένα εστιατόριο με φίλους του, δεν υπήρξε «επ’ αυτοφώρω», όπως έγραψα παραπάνω, με παράνομες παρακολουθήσεις, που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το Δικαστήριο, αλλά και αυτές δεν τις δίνουν στην υπεράσπιση.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., που καθ’ όλες τις ενδείξεις θα προκύψει ισχυρή από την ερχόμενη Δευτέρα, έχει ένα καθήκον ως προτεραιότητα. Μπορεί και πρέπει να κάνει δρομαίως με σιδερένιο χέρι αυτά που δεν μπορούσε να κάνει η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Διότι δεν πρέπει να ευοδωθεί ο στόχος του Ράμα, που είναι η έκπτωση του Μπελέρη από το αξίωμα του Δημάρχου Χειμάρρας και η επανάληψη των εκλογών με απαγόρευση της συμμετοχής του, διότι είναι υπόδικος με την έωλη και κατασκευασμένη κατηγορία που του αποδίδουν επίορκα όργανα του αλβανικού κράτους.

Στις 12 Ιουνίου οριστικοποιήθηκε από το Πρωτοδικείο Αυλώνας η εκλογή του και ο Έλληνας Δήμαρχος της Χειμάρρας θα συνεχίσει, από τις φυλακές όπου κρατείται παράνομα, χωρίς στοιχεία και με μεθοδεύσεις μαφίας, τον δικαστικό του αγώνα. Όμως όλα αυτά τα εγκλήματα σε βάρος των δικαιωμάτων του Φρέντι Μπελέρη, της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας δεν γίνονται από κάποιο ρομπότ ή άγνωστα πρόσωπα. Η νέα κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ενεργήσει, ώστε συνεργάτες του Ράμα, εισαγγελείς, δικαστές, δημοσιογράφοι, δωσίλογοι Βορειοηπειρώτες δημοτικοί σύμβουλοι, όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτή την εγκληματική συμπαιγνία και υποστηρίζουν το καθεστώς του, να υποστούν τις συνέπειες των ιταμών πράξεών τους.

Πρέπει να κηρυχθούν personae non gratae, να τους απαγορευτεί η είσοδος στην Ελλάδα, να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια σε όσους έχει χορηγηθεί, να ελεγχθούν εξονυχιστικά και σε υποψία παρανομιών να δεσμευτούν τραπεζικοί λογαριασμοί, εταιρίες, περιουσιακά τους στοιχεία. Δεν είναι δυνατόν όσοι παραβιάζουν βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα, ακόμα και το ίδιο το αλβανικό Σύνταγμα και τους Νόμους της Αλβανίας, τα δικαιώματα των αδελφών μας, με στόχο όλη την Ελληνική Εθνική Μειονότητα και τις περιουσίες της, να συνεχίσουν να σουλατσάρουν, να κάνουν διακοπές και ψώνια στην Ελλάδα, να έχουν περιουσίες εδώ, επιχειρηματική δραστηριότητα ή να έχουν και ελληνική υπηκοότητα, ταυτότητα και διαβατήριο για να βολτάρουν σε όλη την Ευρώπη χωρίς Visa.

Φέρεται πως είναι κακοποιοί και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπιστούν. Να επιβληθούν δε και οποιεσδήποτε άλλες κυρώσεις που αφορούν τις διμερείς σχέσεις και την πορεία της Αλβανίας προς την Ε.Ε., ώστε η αλβανική κυβέρνηση να σεβαστεί τη βούληση του λαού της Χειμάρρας, να απελευθερώσει τον νόμιμα εκλεγμένο Δήμαρχό της, ώστε να ασκήσει ελεύθερος τα καθήκοντά του. Είναι ζήτημα δικαίου, εθνικών συμφερόντων αλλά και κύρους όλου του Εθνους.

*Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης,
Δικηγόρος, Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

newsbreak.gr

Σχετικά άρθρα: