Ζήτησε ο Çuçi από τη Βρετανίδα ομόλογό του: «Αμνηστία σε Αλβανούς χωρίς βίζα, αλλά που εργάζονται τίμια και δεν έχουν ποινικό μητρώο»

Ζήτησε ο Çuçi από τη Βρετανίδα ομόλογό του: «Αμνηστία σε Αλβανούς χωρίς βίζα, αλλά που εργάζονται τίμια και δεν έχουν ποινικό μητρώο»

Τον υπουργό Εσωτερικών, Bledi Çuçi, υποδέχτηκε η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών, Suella Braverman.

«Με τη Βρετανίδα ομόλογό μας, Suella Braverman, συζητήσαμε τη διμερή συνεργασία για την αντιμετώπιση σύνθετων ζητημάτων, όπως είναι η παράνομη μετανάστευση και το οργανωμένο έγκλημα, διεθνικά φαινόμενα που δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να ταυτιστούν με ορισμένες εθνότητες. Μοιράστηκα με την ομόλογό μου την ανησυχία ότι είναι απαράδεκτο να ξεχωρίζουν και να κατηγορούν την αλβανική κοινότητα ξεκινώντας μόνο από κάποια πρόσωπα του παράνομου κόσμου», είπε ο Çuçi.

«Η προσέγγισή μας είναι ότι η παράνομη μετανάστευση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως πρόβλημα, χωρίς τη βελτίωση των συνθηκών μετανάστευσης μέσω νόμιμων διαύλων. Σε αυτό το σημείο, ζήτησα από την ομόλογό μου Braverman να αναθεωρήσει για άλλη μια φορά το καθεστώς μεταχείρισης των Αλβανών πολιτών που ζουν και εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία, για να τους διευκολύνει σε σχέση με νέες ευκαιρίες απασχόλησης ή εποχιακές μετακινήσεις. Ζήτησα επίσης, να χορηγήσει αμνηστία σε κάθε Αλβανό χωρίς βίζα, αλλά που εργάζεται τίμια και δεν έχει ποινικό μητρώο», δήλωσε ο υπουργός Çuçi.

Εκτίμησε επίσης τη βρετανική βοήθεια και τεχνογνωσία για την ανάπτυξη των ικανοτήτων και την υποστήριξη του εκσυγχρονισμού του Επιστημονικού Αστυνομικού Ινστιτούτου.

Σχετικά άρθρα: