ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΘΙΓΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4387/2016

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΘΙΓΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4387/2016

Αγαπητοί συμπατριώτες!

Ενώ, συνεχίζουν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους αρκετοί ενδιαφερόμενοι, εμείς, σαν ομάδα πρωτοβουλίας, για να γίνουμε πιο κατανοητοί, εξηγούμε όσο πιο απλά γίνεται, τη διαδικασία που θα ακολουθήσει ο καθένας σας, στη συνεργασία του μαζί μας.

1- Στέλνετε με μήνυμα στην σελίδα μας το e-mail σας και σας στέλνουμε τα δύο έντυπα που πρέπει να συμπληρώσει ο καθένας σας.

2- Τα δύο έντυπα είναι: η εξουσιοδότηση και το συμφωνητικό εργολαβικής σύναψης με το Δικηγορικό Γραφείο. Τα συμπληρώνετε με τα στοιχεία σας και επικυρώνετε το γνήσιο της υπογραφής στα ΚΕΠ.

3- Σε ένα από τα έντυπα υπάρχουν δύο Τραπεζικοί λογαριασμοί. Σε όποιον σας βολεύει καταθέτετε 100€ και κρατάτε την απόδειξη.

4- Τα δύο έντυπα και μια φωτοτυπία της απόδειξης, τα στέλνετε στην διεύθυνση του γραφείου που αναγράφεται στα έντυπα, ταχυδρομικός, με κούριερ ή τα δίνετε σε ένα από τα μέλη της ομάδας μας, για κατευθείαν μεταφορά.

5- Επίσης, από μια φωτοτυπία στέλνετε και στο e-mail της σελίδας μας, dikastiki.lush@gmail.com ή ενημερώνετε απλά στο Messenger της Ομάδας.

Επί της ευκαιρίας, θα θέλαμε να απαντήσουμε σε κάποιους προβληματισμούς και ερωτήματά σας.

Ερωτάτε: Ποιοι θα ωφεληθούν από μία θετική απόφαση του ΣτΕ;

Απαντάμε: Μα, φυσικά, από την άρση των περιορισμών και των διακρίσεων του νόμου 4387/16 με δικαστική απόφαση, θα επωφεληθούν όλοι οι θιγόμενοι, χωρίς καμιά εξαίρεση. Η διαφορά στέκει στην αποζημίωση και επιστροφή αναδρομικών. Και επειδή καμία κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να μοιράζει λεφτά, από αυτό το κομμάτι θα επωφεληθούν μόνο όσοι προσφύγουν δικαστικά.

Ερωτάτε: Αν η κυβέρνηση αλλάξει το νόμο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, τότε τι κάνουμε;

Απαντάμε: Μα, εμείς, ακριβώς αυτό επιδιώκουμε. Η περαιτέρω έκβαση της υπόθεσης εξαρτάται από το πόσο μία τέτοια ρύθμιση, ικανοποιεί τα αιτήματά μας και οποιαδήποτε συνέχεια θα κριθεί αναλόγως, την υποτιθέμενη στιγμή.

Ένας απλός λογαριασμός, προς τους ενδιαφερόμενους συνταξιούχους, που τα συμφέροντά τους θίγονται άμεσα από τον ρατσιστικό νόμο Κατρούγκαλου.

Συγκεκριμένα:

Συνταξιούχος που θέλει να ενταχτεί στην ομάδα, που ανέλαβε το συνταξιοδοτικό ζήτημα των θιγόμενων του νόμου 4387/16 να το λύσει μέσω δικαστικής οδού, αλλά τα 100 ευρώ που θα δώσει στο Δικηγορικό Γραφείο για να του προετοιμάσει το φάκελο και το 20 τοις εκατό που θα πάρει το γραφείο από τα αναδρομικά, τα θεωρεί πολλά λεφτά. Ρωτάμε τον ίδιο: «Πόσα λεφτά, φίλε, χάνεις κάθε μήνα, από το κουτσούρεμα της σύνταξης σου;». «Σχεδόν 180 ευρώ». (Το ποσό αυτό κυμαίνεται αναλόγως από 120-220 € το μήνα). «Να σου κάνω έναν απλό λογαριασμό, χωρίς να είμαι λογιστής: -Δίνοντας 100 ευρώ στο Δικηγορικό Γραφείο για την προετοιμασία του φακέλου σου, μετά την δικαίωση από το Συμβούλιο Επικρατείας, θα αυξηθεί η σύνταξή σου με 180 ευρώ το μήνα και θα πάρεις επίσης και το 80 τοις εκατό των αναδρομικών, που θα τρέχουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του φακέλου, λεφτά που δεν τα είχες δει ούτε στο όνειρό σου…!». «Σωστά, τώρα κατάλαβα».

Θέμα διαφάνειας:

Για να ξεριζωθεί κάθε καχυποψία από τον εγκέφαλο κάθε συνταξιούχου – δικαιούχου, ότι όπως παντού και σε τούτη την περίπτωση, θα καταχραστούν ποσά, σαν ενημερώνουμε ότι: η ομάδα πρωτοβουλίας δε θα αναμειχθεί καθόλου με λεφτά. Στην παραπέρα εξέλιξη της πρωτοβουλίας, ωσότου όλα τρέξουν ομαλά, θα είναι απλά συμβουλευτικό όργανο. Το ζήτημα θα το χειριστεί εξ ολοκλήρου, σωματείο συνταξιούχων που θα διοργανωθεί αποκλειστικά γι’ αυτή τη δουλειά και θα έχει νομική ισχύ.

Σχετικά άρθρα: