Ερντογάν: Άπιστοι και ποταποί οι Έλληνες – «Διαστρεβλώνει την ιστορία» η απάντηση της Αθήνας

Ερντογάν: Άπιστοι και ποταποί οι Έλληνες – «Διαστρεβλώνει την ιστορία» η απάντηση της Αθήνας

Με υποτιμητικά λόγια και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε στην Ελλάδα και στους Έλληνες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του για την 100ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής στην Κιουτάχεια. 

Χαρακτήρισε τους Έλληνες άπιστους και ποταπούς και όπως είπε χαρακτηριστικά αυτά ισχύουν και σήμερα, προσθέτοντας ότι ήταν το πιόνι άλλων εχθρικών δυνάμεων της εποχής, αλλά με την πίστη και την αποφασιστικότητά τους οι Τούρκοι κατάφεραν να τους ρίξουν στη θάλασσα.

Ο εχθρός μπορεί να είχε περισσότερα πολυβόλα, κανόνια, φορτηγά, αυτοκίνητα και αεροπλάνα από εμάς, αλλά η γεμάτη πίστη καρδιά των στρατιωτών μας κάλυπτε όλες αυτές τις ελλείψεις. Στην πραγματικότητα, ενώ ο ελληνικός στρατός υποχωρούσε, το 65% από τους 200 χιλιάδες στρατιώτες του υπέστη πανωλεθρία στη γραμμή Αφιόν-Κιουτάχεια.

«Οι στρατιώτες μας είχαν καταστρέψει όλα τα μέτωπα γύρω από το Αφιόν μέσα σε 2 μέρες με την επίθεση που ξεκίνησαν με τις κραυγές ‘Αλλάχ-Αλλάχ’. Οι προσευχές που ανυψώνονταν στον ουρανό, έδιναν την χαρμόσυνη είδηση την απελευθέρωση της πόλης Αφιόν, η οποία καταστράφηκε και κάηκε από τους Έλληνες. Το ίδιο υπέροχο σκηνικό βιώθηκε και στην Κιουτάχεια στις 30 Αυγούστου, όταν τα τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη. Δηλαδή, εδώ. Ο ελληνικός στρατός κατατροπώθηκε μέσα σε 4 ημέρες, όταν οι διοικητές του αιχμαλωτίστηκαν  και ηττήθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις» είπε.

«Είμαστε έτοιμοι για την επίθεση του 2023;», ρώτησε ο Τούρκος πρόεδρος το συγκεντρωμένο πλήθος, για να πάρει θετική απάντηση.

 Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου που σχολίασε ότι ο τούρκος πρόεδρος έχει επιλέξει να διαστρεβλώνει την ιστορία για να εξυπηρετήσει τον αναθεωρητισμό του» 

Νωρίτερα, υψηλούς τόνους ανέβασε στην ομιλία του και ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί συνεχίζοντας τους ισχυρισμούς της Τουρκίας για «κλείδωμα» τουρκικών F-16 από τους S- 300 που διαθέτει η χώρα μας.

«Αν δεν συνέλθετε το τίμημα που θα πληρώσει η Ελλάδα θα είναι πολύ βαρύτερο από όσα έγιναν στις 30 Αυγούστου 2022 και μπορεί να εκδηλωθεί ως αναπόφευκτο γεγονός της ζωής και της ιστορίας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

liberal.gr

Σχετικά άρθρα: