Ερντογάν: Η Ε.Ε. κακομαθαίνει την Ελλάδα

Ερντογάν: Η Ε.Ε. κακομαθαίνει την Ελλάδα

«Πυρά» προς την Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση έστρεψε για ακόμη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσής του για τον εντοπισμό μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα υποστήριξε πως η Ένωση «κακομαθαίνει» την Ελλάδα και διεμήνυσε πως θα συνεχιστούν οι έρευνες στη Μεσόγειο

«Παρόμοια καλά νέα περιμένουμε και από τη Μεσόγειο. Έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα εννέα γεωτρήσεις μεγάλου βάθους στη Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα με τα πλοία μας Fatih και Yavuz» είπε για να προσθέσει:

«Θα επιταχύνουμε τις δραστηριότητές μας στη Μεσόγειο με την ενεργοποίηση έως το τέλος του χρόνου και του (σ.σ. τρίτου πλωτού γεωτρύπανου) Kanuni, το οποίο βρίσκεται τώρα σε συντήρηση».

Αναφερόμενος στο τουρκικό πρόγραμμα γεωτρήσεων είπε:

«Δεν μπορούν να βρουν όλοι όσοι ψάχνουν, αλλά όσοι βρίσκουν έχουν ψάξει».

«Θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε προς τους στόχους μας χωρίς να παραβιάζουμε τα δικαιώματα κανενός», υποστήριξε, «αλλά χωρίς να παραχωρούμε σε κανέναν τα δικαιώματά μας» αναφερόμενος στα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στρέφοντας δε τα βέλη του κατά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε:

«Η ΕΕ πρέπει να δει για άλλη μια φορά ότι προδίδει τις δικές της αρχές από τη μεροληψία που επιδεικνύει κακομαθαίνοντας την Ελλάδα».

Πηγή: SNNGreece

Σχετικά άρθρα: