Η προτομή του φημισμένου γιατρού, Βασίλη Λαμποδιτιάδη, τοποθετημένη στο νοσοκομείο του Αργυροκάστρου, υπέστη άγριο βανδαλισμό

Η προτομή του φημισμένου γιατρού, Βασίλη Λαμποδιτιάδη, τοποθετημένη στο νοσοκομείο του Αργυροκάστρου, υπέστη άγριο βανδαλισμό

Κωστάκης  ΝΤΟΝΤΟΣ

Αργυρόκαστρο, 24/02/2021

Πώς μπορεί να πέσει θύμα βανδαλισμού η προτομή ενός αξιόλογου, επιφανή γιατρού, όπως του Βασίλη Λαμποβιτιάδη, που όλη του τη ζωή την αφιέρωσε αποκλειστικά και μόνο για τη σωτηρία της ανθρώπινης ζωής, από ασθένειες, αλλά και από σφαίρες φασιστών.

Ο Βασίλης, είναι το πιο υψηλό παράδειγμα εκπροσώπησης της καλοσύνης, της φιλανθρωπίας, της αγάπης, της επαγγελματικότητας, μια εικόνα που έσμιγε κόσμο.

Ο γιατρός Βασίλης Λαμποβιτιάδης δεν είναι μόνο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, ούτε των Αργυροκαστρίτων, αλλά όλων των ανθρώπων, χωρίς καμιά διάκριση.

Εσάς, βάνδαλοι, που τολμήσατε να βάλετε χέρι σε αυτή τη προτομή, δεν σας το επιτρέπει η αμάθεια, η αγραμματοσύνη, η καθυστέρηση, να καταλάβετε τις αξίες ενός επιστήμονα γιατρού. Γιατί είστε βουτηγμένοι δυστυχώς, σε βάλτο μίσους. Δε θα μπορέσετε να πετύχετε ποτέ αυτό που επιθυμείτε. Θα ανατραπούν τα απάνθρωπα σχέδιά σας.

Από την άλλη πλευρά δεν μπορώ να διανοηθώ πώς πρόκειται να αφεθεί σε τέτοια κατάσταση το γλυπτό. Μέσα σε χώρο νοσοκομείου, που ο γιατρός έκανε σχεδόν 50.000 χειρουργικές επεμβάσεις και έσωσε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Όπως είχαμε στο παρελθόν ανάγκη το μυαλό, την καρδιά και το χέρι του γιατρού που κρατούσε το νυστέρι, σήμερα και στο μέλλον θα έχουμε ανάγκη την προτομή, γενικά την μεγάλη καθαρή εικόνα του Βασίλη Λαμποδιτιάδη, η οποία θα θυμίζει το αθάνατο έργο του μεγάλου γιατρού.          

Σχετικά άρθρα: