ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΜΠΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΟΙΝΙΚΑΙΩΝ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΜΠΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΟΙΝΙΚΑΙΩΝ

Περιοδεία με την υφυπουργό Πολιτισμού της Αλβανίας κυρίας Μαίρη Κούμπε πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στα χωριά του Δήμου Φοινικαίων με κύριο μέλημα τη συγκρότηση συγκεκριμένης εικόνας για τις μνημειακές και πολιτιστικές αξίες της περιοχής αλλά και με απώτερο σκοπό την αξιοποίησή τους για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Συγκεκριμένα επισκέφτηκε την Παναγιά την Κωσταρίτισσα, τη σωρεία μνημείων της Δρόβιανης, το αρχαιολογικό πάρκο της Φοινίκης και σε συνέχεια θα επισκεφτεί την ορεινή περιοχή της Δίβρης, Θεολόγου, Λεσνίτσας, Μάλτσανης, Καρροκιού και Βαγγαλιατιού.

Σε συνάντηση με τον δήμαρχο Φοινικαίων κ. Χρήστο Κίτσο η κυρία υφυπουργός εξέφρασε την πρόθεσή της να συνδράμει στην προβολή και αξιοποίηση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής και ζήτησε από τη δημοτική αρχή να προσαρμόσει προγράμματα πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης μέσα από έξυπνη χρήση των δυνατοτήτων που παρέχει η φύση και η ιστορία της περιοχής.

Εκ μέρους του δημάρχου κ. Κίτσου και του Διευθυντή για την Ανάπτυξη της Εθνικής Ταυτότητας, Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού κυρίου Βαγγέλη Τζαφέρη παρουσιάστηκαν οι μέχρι τώρα ενέργειες για τη δημιουργία υποδομής πρόσβασης προς τα μνημεία και οι επιδιώξεις για μια συγκροτημένη πολιτιστική και τουριστική κίνηση στο δήμο.

Η κυρία Κούμπε είχε συνάντηση και με την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Κοσμάς» της Λιβαδειάς κυρία Ανέτα Γκούντη με την οποία συζήτησε τη δυνατότητα προβολής των δραστηριοτήτων του συλλόγου σε κλίμακα επικρατείας για την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων του πολυφωνικού τραγουδιού και των χορών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Πηγή:Δήμος Φοικικαίων

Σχετικά άρθρα: