Το σαθρό σύστημα δεν βρήκε το μάστορά του

Το σαθρό σύστημα δεν βρήκε το μάστορά του

(Προσβολή αξιοπρέπειας Βορειοηπειρωτών)

Από την πρώτη στιγμή, σχεδόν πριν από τριάντα χρόνια, που ερχόμασταν φορτισμένοι συναισθηματικά – με δάκρυα στα μάτια και πόνο στην ψυχή – στην πολυαγαπημένη Πατρίδα μας, παρόλο που οι Ελλαδίτες – τα αδέλφια μας – άκουγαν τα ωραία ελληνικά μας, μας αμφισβήτησαν.

Σκοπίμως μας μπέρδεψαν με τους Αλβανούς, γιατί μας προόριζαν κι εμάς από τότε, πεταμένους μέσα σε τσούρμο αλλοδαπών, για εργάτες, για εκμετάλλευση.

Καθυστερούσαν, έσπρωχναν συνεχώς τη διαδικασία της νομιμοποίησης μας στην Πατρίδα μας οι επίσημες ελληνικές αρχές.

Στόχος τους: Να μην επωφεληθούμε, να μην αποκτήσουμε τα δικαιώματα μας.

Από το 1991 και μέχρι σήμερα, το 2020, μας χειρίζονται το ίδιο και χειρότερα από τους αλλοδαπούς, κι ας δουλέψαμε, ασφαλιστήκαμε, επενδύσαμε στην Πατρίδα μας.

Τα ελληνικά κόμματα έχουν στους κόλπους τους, τους γλύφτες μας, τα κομματόσκυλα, που εξυπηρετούν σιωπηλά, βάζουν τον κόσμο μας, για ένα κομμάτι ψωμί, στον ύπνο, πουλώντας ελπίδα.

Θυμάμαι τους ηλικιωμένους μας, που έλεγαν παλιά:

– Δε μας θέλουν οι Αλβανοί. Όμως, για τις αξίες μας, τις γνώσεις μας, αυτοί είναι μόνο του τουφεκιού και της γκλίτσας, μας εκμεταλλεύονται

Να όμως, που οι πράξεις μιας 30ετιας λένε ότι δε μας θέλουν ούτε οι Ελλαδίτες.

Αυτό θα πει να είσαι μειονοτικός. Να σε αλέθουν οι δύο πλευρές Να σε παραγκωνίζουν, να σε σπρώχνουν. Μεγάλο παράπονο αυτό.

Πρωθυπουργοί της χώρας, υπουργοί υπόσχονται, δεσμεύονται ότι θα λύσουν το ασφαλιστικό μας πρόβλημα. Το αποτέλεσμα, μηδέν.

Πρόσφατα, ο κακόψυχος Βρούτσης – η συνέχεια του απάνθρωπου Κατρούγκαλου, οι δυο καταφέρνουν αντισυνταγματικούς νόμους για μας – χωρίς ντροπή, φόρτωσε την κρίση που προκάλεσε η πανδημία, στην αδύναμη πλάτη μας.

Άψυχα κουφάρια, αρνιούνται ένα κομμάτι του εαυτού τους. Τα αδέλφια τους.

Είναι αυτοί που, με την απόλυτη σιωπή, δήθεν ενδιαφέρονται για τον σεβασμό των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων μας στην Αλβανία, όταν εδώ, οι ίδιοι μας τα καταπατούν βάναυσα.

Νομίσαμε ότι η επικοινωνία του Βοδινιώτη Καλλιτέχνη, Χρήστου Μάστορα, με τον κύριο Μητσοτάκη, θα έδινε λύση όχι μόνο στο ασφαλιστικό θέμα μας, άλλα και σε άλλα θέματα ζωτικής σημασίας.

Όμως όχι.

Δεν βρήκε ακόμα το σαθρό ελληνικό σύστημα, όσον αφορά τα ζητήματα μας, το μάστορα του. Πιστεύω, ώσπου να ενσωματωθούμε πλήρως στην ελληνική κοινωνία, ούτε που θα βρεθεί!!!

…και τελειώσαμε!!!

Σχετικά άρθρα: