Αλβανία: Σπίτι των ονείρων, χτισμένο με λεφτά του γιου μετανάστη στη Βρετανία

Αλβανία:  Σπίτι των ονείρων, χτισμένο με λεφτά του γιου μετανάστη στη Βρετανία

Μια οικογένεια από την Αλβανία δείχνει με περηφάνια το σπίτι που έχτισε, χρησιμοποιώντας τα χρήματα που έστελνε ο γιος από τη Βρετανία, όπου μετανάστευσε. Ο Sait Shabaj και η γυναίκα του Xheride, λάμβαναν λεφτά από τον 30χρονο Nimet, ο οποίος έφτασε στο Λονδίνο στο πίσω μέρος ενός φορτηγού.

Το αξίας 100.000 λιρών σπίτι τους, περιλαμβάνει έναν κήπο με πορτοκαλιές και έχει θέα στην κοιλάδα στην περιοχή Rrasek, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα.

Η δουλειά στο σπίτι όμως δεν έχει ολοκληρωθεί, γιατί ο υπεύθυνος για το έργο έχει επίσης εγκαταλείψει την Αλβανία για την Αγγλία. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, είναι ένας από τους 10.000 Αλβανούς που έχουν μπει στη χώρα φέτος.

Ο 70χρονος Sait και η 53χρονη Xheride ήλπιζαν οι γιοι τους, οι οποίοι εργάζονται όλοι στο εξωτερικό, θα επέστρεφαν στη χώρα μετά το χτίσιμο του σπιτιού. Όμως και τα τρία παιδιά ξεκαθάρισαν ότι θέλουν να συνεχίσουν τη ζωή τους στο εξωτερικό.

Οι ντόπιοι λένε ότι πλέον ζουν σε χωριά «φαντάσματα», καθώς οι νέοι άνθρωποι εγκαταλείπουν την Αλβανία για τις ευρωπαϊκές χώρες. Χωριά όπως το Rrasek, είναι σχεδόν εγκαταλελειμμένα με τον πληθυσμό να κυμαίνεται από 500 έως και 100 άτομα.

Ο Sait, συνταξιούχος ηλεκτρολόγος ο ίδιος, δήλωσε στη βρετανική The Sun: «Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, γιατί πλέον υπάρχουν μόνο μεγάλοι άνθρωποι εδώ. Όλοι οι νέοι έχουν φύγει για δουλειά, καθώς και όλες οι νέες γυναίκες. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να βρω χτίστη για να τελειώσει τον μπροστινό τοίχο μου»».

Από: newsbeast.gr

Σχετικά άρθρα: