Ανατριχιάζει ο νέος Ιταλός Υπουργός Πολιτισμού: Μίλησε για την ”Μεγάλη Ελλάδα” στις πρώτες δηλώσεις του – Βίντεο

Ανατριχιάζει ο νέος Ιταλός Υπουργός Πολιτισμού: Μίλησε για την ”Μεγάλη Ελλάδα” στις πρώτες δηλώσεις του – Βίντεο

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Ο νέος υπουργός Πολιτισμού στην Ιταλία Gennaro Sangiuliano γεννήθηκε στη Νάπολη, είναι γιος της ”Μεγάλης Ελλάδας” και δεν ξέχασε να σημειώσει ότι η ιστορία της Ιταλίας είναι πολύ πιο παλιά από το ιταλικό κράτος και ότι έχει μια αρκετές χιλιάδες χρόνια ιστορία που πηγάζει από τη ”Μεγάλη Ελλάδα”.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

”Η λέξη πολιτισμός συνοψίζει την ιστορική σημασία του έθνους μας, έχει μια χιλιετή κουλτούρα που ξεκινά από τη Magna Graecia που περνά από την Αναγέννηση και τον Ανθρωπισμό.”

Δείτε το βίντεο:

Το βιογραφικό του

Ο Gennaro Sangiuliano, ένας δημοσιογράφος που είναι επί του παρόντος υπεύθυνος για το κανάλι Tg2, αποφοίτησε από τη Νομική από το Πανεπιστήμιο Federico II της Νάπολης. Εκεί απέκτησε το διδακτορικό του στα Νομικά και Οικονομικά.

Στο Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης απέκτησε μεταπτυχιακό στο ευρωπαϊκό ιδιωτικό δίκαιο. Λέκτορας στο Lumsa, στο Πανεπιστήμιο La Sapienza και στον Luiss, έχει δημοσιεύσει μια σειρά από δοκίμια μεταξύ των οποίων: the conservative anarchist (2008), Putin. Life of a Tsar (2015), Life in an American Dynasty (2016), Life of a President Against All (2017).

Ο Sangiuliano ήταν αναπληρωτής διευθυντής της εφημερίδας Libero και είχε αρκετές συνεργασίες με τις Il Foglio, L’Espresso και Il Sole 24 Ore. Το 2009 μετακόμισε στο Tg1, του οποίου έγινε αναπληρωτής διευθυντής. Το 2018 μετακινήθηκε στο Tg2.

Η Ιταλική κυβέρνηση

Αναλυτικά οι υπουργοί της κυβέρνησης  Meloni είναι:

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Υποδομών: Matteo Salvini,  Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών: Antonio Tajani, υφυπουργός στην προεδρία του Συμβουλίου: Alfredo Mantovano; Υπουργός Οικονομίας: Giancarlo Giorgetti, Υπουργός Εσωτερικών: Matteo Piantedosi, Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης: Adolfo Urso, Υπουργός Δικαιοσύνης: Carlo Nordio, Υπουργός Άμυνας: Guido Crosetto.

Υπουργός Υγείας: Orazio Schillaci, Υπουργός Μεταρρυθμίσεων: Maria Elisabetta Alberti Casellati, Υπουργός Εργασίας: Marina Elvira Calderone, Υπουργός Παιδείας: Giuseppe Valditara, Υπουργός Πανεπιστημίου και Έρευνας: Annamaria Bernini, Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Raffaele Fitto, Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης: Gilberto Pichetto Fratin, Υπουργός Οικογένειας, Ποσοστό γεννήσεων και Ίσων Ευκαιριών: Eugenia Roccella, Υπουργός Τουρισμού: Daniela Santanché.

Υπουργός Περιφερειακών Υποθέσεων: Roberto Calderoli, Υπουργός Πολιτισμού: Gennaro Sangiuliano, Υπουργός Αθλητισμού: Adrea Abodi, Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης: Paolo Zangrillo, Υπουργός Πολιτικών της Θάλασσας και του Νότου: Sebastiano Musumeci, Υπουργός Αναπηρίας: Alessandra Locatelli, Υπουργός Γεωργίας και  Τροφίμων: Francesco Lollobrigida.

directus.gr

Σχετικά άρθρα: