Μπερίσα: «Ο Ερντογάν έχτισε ένα τζαμί κι επιθυμεί να κυβερνήσει μια Αλβανία»

Μπερίσα: «Ο Ερντογάν έχτισε ένα τζαμί  κι επιθυμεί να κυβερνήσει μια Αλβανία»

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, διοργάνωσε χθες το απόγευμα συνάντηση με γονείς και δασκάλους του νηπιαγωγείου «Zubeyde Hanim». 

Δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα αποδέχεται η Αλβανία να αντιμετωπίζεται ως χώρα υποτελής της Άγκυρας, ενώ προσθέτει ότι ο Ερντογάν δεν μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα μας μόνο και μόνο επειδή έχτισε  ένα τζαμί.

Eίπε ότι το κολέγιο «Μεχμέτ Ακίφ» έχει φοιτητές στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και αριστεία, έχει καθηγητές στα πανεπιστήμια με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στις ΗΠΑ, ενώ ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα  του βάζει λουκέτο κατόπιν επιθυμίας του Ερντογάν.

«Δεν είναι τρόπος να σε αντιμετωπίζουν σαν να είσαι επαρχία της Άγκυρας ή της Ανατολίας και να έχεις κλειστό το νηπιαγωγείο σου. 

Είμαι πολύ εξοργισμένος και σας εγγυώμαι ότι θα είμαι μια δυνατή φωνή στην υπεράσπισή σας. Όλη η Αλβανία είναι μαζί σας.

Αυτό που συνέβη είναι η πιο κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών, απέναντι της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχουμε υπογράψει.

Το ενδεχόμενο της αγωγής του θα εξεταστεί, σε όλα τα δικαστήρια. Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια εναντίον παιδιών, την οποία πραγματοποίησε ο Έντι Ράμα κατόπιν εντολής του αφεντικού του. Αυτή είναι η αλήθεια.

Έφτιαξε ένα τζαμί και θέλει να κυβερνήσει μια Αλβανία. Όχι κύριε (Ερντογάν), θα πληρώσουμε αυτό το τζαμί. Η Αλβανία δεν μπορεί να κυβερνηθεί χτίζοντας ένα τζαμί». – είπε ο Μπερίσα.

Από τον αλβανικό τύπο

Σχετικά άρθρα: