Χατζηδάκης: «Οι άνθρωποι (Βορειοηπειρώτες) θα καταλάβουν εντός του έτους την αλλαγή στην τσέπη τους» (Video)

Χατζηδάκης: «Οι άνθρωποι (Βορειοηπειρώτες) θα καταλάβουν εντός του έτους την αλλαγή στην τσέπη τους» (Video)

Σε συνάντηση με Βορειοηπειρώτες του Βορείου Τομέα Αθηνών

Τη Δευτέρα συναντήθηκε ο Υπουργός Εργασίας και Αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, κύριος Κωστής Χατζηδάκης με Βορειοηπειρώτες του Βορείου Τομέα Αθηνών. Το ιδιαίτερο που παρατηρήθηκε σε αυτή τη συνάντηση είναι ότι δεν υπήρχαν οι «γνωστοί» που περιτριγυρίζουν και προσπαθούν να καπηλευτούν πολιτικούς και κάθε επιτυχία. Η συνάντηση του υπουργού αυτή τη φορά έγινε με απλούς πολίτες, με πρωτόγνωρα πρόσωπα.

Στη συνάντηση αυτή ο κύριος Χατζηδάκης ανάφερε όσα ακολουθούν σε κείμενο και σε βιντεοσκόπηση:

«Το θέμα των συντάξεων το συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό, η αλήθεια είναι ό,τι ήταν υπόσχεση του πρωθυπουργού, υπόσχεση προεκλογική. Δε μπορούσε όμως να υλοποιηθεί, γιατί ήταν σε εξέλιξη τα μέτρα του κορωνοϊού, τα οποία δεν ήταν σαφές πόσο θα κρατούσαν και πόσα έξοδα θα προκαλούσαν στο δημόσιο ταμείο.

Εν πάση περίπτωση, το θέμα το συζητήσαμε, το ξανά συζητήσαμε και όπως ξέρετε πριν από μερικούς μήνες πέρασε μια ρύθμιση, η οποία αφορά τόσο τις συντάξεις για να δίνονται ευκολότερα, με λιγότερα χρόνια παρουσίας και με περισσότερα λεφτά, να δίνονται πλήρης συντάξεις όχι περικομμένες και υπήρξε και μια πρόβλεψη για τους ανασφάλιστους υπερήλικες, το σχετικό επίδομα. 

Αυτό είναι ψηφισμένο, είναι νόμος του κράτους, αλλά ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί.

Πρέπει να σας πω λοιπόν, πως έχει προχωρήσει το πράγμα για το τι θα γίνει από δω και πέρα. Όσοι υποβάλλουν αιτήσεις για πρώτη φορά, θα υποβάλλουν κανονικά στον ΕΦΚΑ και θα παίρνουν αμέσως την κανονική και αυξημένη σύνταξη. Όσοι έχουν πάρει ήδη και πρέπει να δουν αυτή την αναπροσαρμογή, έχουν συμφωνήσει με την διοίκηση του ΕΦΚΑ, έτσι ώστε θα ανοίξει, πολύ σύντομα, εντός των ημερών μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα πάνε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Δε θα είναι κάτι δύσκολο και μπερδεμένο και θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους ηλεκτρονικά, θα ελεγχθούν τα στοιχεία και πιστεύω ό,τι πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την εφαρμογή αυτού του μέτρου έτσι ώστε, οι άνθρωποι να μην έχουν μόνο τον νόμο, γιατί ξέρω πολύ καλά ότι δε τους φτάνει ο νόμος, αλλά να δούνε και τα λεφτά τους να έρχονται.

Λοιπόν επομένως, είναι δέσμευση δίκη μας και δίκη μου προσωπική, πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτή την πορεία και πολύ σύντομα οι άνθρωποι θα καταλάβουν εντός του έτους την αλλαγή στην τσέπη τους. Αυτό, λοιπόν, θέλω να σας παρακαλέσω, να το μεταφέρετε σε όλους τους συμπατριώτες σας, συμπατριώτες μας.

Εμείς δεν κομπάζουμε γι’ αυτό ήταν υποχρέωση μας, αλλά εν πάση περίπτωσει, ισχύει και σε αυτήν την περίπτωση αυτό που λέει και ο πρωθυπουργός συχνά, «το είπαμε και το κάναμε». Επομένως, αυτό είναι που ήθελα σήμερα να μοιραστώ μαζί σας.

Και κλείνοντας, να σας πω ότι μη ξεχνάτε ότι και οι επόμενες εκλογές έχουν και μια μεγάλη κρισιμότητα. Η πατρίδα μας ξαναγύρισε από το ’19 στον δρόμο της κανονικότητας, γιατί είχε πάει η ψυχή μας στην κούλουρη, όπως λέμε, την περασμένη δεκαετία, με τις περιπέτειες που τραβήξαμε και είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε στο δρόμο του νοικοκυριού, στο δρόμο της κοινής λογικής, στο δρόμο της Ευρώπης και κυρίως στο δρόμο της εθνικής υπερηφάνειας.

Η Ελλάδα μπορεί καλύτερα, έχει τους ανθρώπους, τα μυαλά, τη δυνατότητα, αλλά χρειάζεται εμείς, κεντρικά, η κεντρική πολιτική σκηνή, η κυβέρνηση που είναι, η κυβέρνηση που πρέπει να εκλεγεί μετά, να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά τα πράγματα με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αληθινό πατριωτισμό. Και πιστεύω πως αυτή η κυβέρνηση που σήμερα έχουμε, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι και θα μείνει κυβέρνηση. Σας ευχαριστώ πολύ! Ευχαριστώ πολύ τον Στέφανο, τον Αντώνη και ευχαριστώ κι εσάς κύριες και κύριοι για την παρουσία σας! Ήταν πολύ τιμητική για εμένα.» 

Σχετικά άρθρα: