«Δεν είμαι ήρωας, έκανα απλά το καθήκον μου» – Συγκινεί φοιτητής που έσωσε 16 ανθρώπους

«Δεν είμαι ήρωας, έκανα απλά το καθήκον μου» – Συγκινεί φοιτητής που έσωσε 16 ανθρώπους

Οι εφιαλτικές στιγμές που έζησε στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στο δυστύχημα στα Τέμπη περιγράφει ο 18χρονος φοιτητής, Άγγελος Τσιαμούρας, που βοήθησε να σωθούν 16 άτομα.

Ο νεαρός είναι από την Κρήτη και σπουδάζει Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη. Το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Πάτρα για το καρναβάλι και την Τρίτη ταξίδευε για τη Θεσσαλονίκη.

Ο Άγγελος Τσιαμούρας βρισκόταν στο βαγόνι Νο 6 του μοιραίου επιβατικού τρένου, που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία.

«Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι έπρεπε να σώσω ακόμη ένα άτομο»

«Νιώσαμε τρία ταρακουνήματα, το ένα πιο ασθενές σε σχέση με το άλλο κι αμέσως καταλάβαμε σε τι κίνδυνο βρισκόμασταν» περιγράφει ο 18χρονος φοιτητής, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησο».

«Δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο, πέρα από το ότι έπρεπε να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου. Μαζί με τον φίλο μου Γιώργο τρέξαμε στα βαγόνια 3 και 4 για να σώσουμε, όσο το δυνατόν, περισσότερο κόσμο και καταφέραμε μαζί με τους διασώστες να βγάλουμε 16 άτομα. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι έπρεπε να σώσω ακόμη ένα άτομο. Τίποτα άλλο. Η αδρεναλίνη είχε χτυπήσει κόκκινο» λέει.

«Στο βαγόνι Νο 3 είδαμε πολλούς νεκρούς»

«Στο βαγόνι Νο 3 είδαμε πολλούς νεκρούς» συγκλονίζει ο φοιτητής και προσθέτει: «Δεν μπορούσες να κάνεις, δυστυχώς, πολλά πράγματα. Η φωτιά είχε επεκταθεί. Το βαγόνι Νο 1 διαλύθηκε αμέσως, το βαγόνι Νο 2 καταστράφηκε από τη φωτιά».

«Δεν είμαι ήρωας, μη με αποκαλείτε έτσι. Έκανα απλά το καθήκον μου έναντι των συνανθρώπων μου. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών. Ελπίζω η Πολιτεία, πλέον, ν ‘ αναλάβει τις ευθύνες της, για να μην επαναληφθούν παρόμοιες τραγωδίες και στο μέλλον» καταλήγει ο Άγγελος Τσιαμούρας.

npress.gr

Σχετικά άρθρα: