Δεν θα υπάρχει άτομο για να ανοίξει το γραφείο

Δεν θα υπάρχει άτομο για να ανοίξει το γραφείο

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ   

Πέσαμε σε κουβέντα με συμπατριώτη μας, Βορειοηπειρώτη, για τα προβλήματα που μας καίνε. Μιλούσαμε για το άδειασμα του τόπου, που βρίσκεται στην τελική ευθεία. Μεταξύ των πολλών ζητημάτων ο συνομιλητής ανάφερε και το γεγονός: Ότι ο Δήμος Δρόπολης και Πωγωνίου είναι κατάμεστος από υπαλληλικό προσωπικό. Προσλαμβάνει ο Δήμαρχος περισσότερο κόσμο τώρα, τον βάζει σε δουλειά, για να τον έχει για τις εκλογές. Ο Μάης είναι κοντά…

Ο συμπατριώτης μας, μακριά από τον τόπο του, είδε κι έκρινε κατ’ αυτόν τον τρόπο την πράξη αυτή. Άλλος όμως, που είναι στον τόπο, το ίδιο γεγονός το βλέπει και το κρίνει διαφορετικά. Λέει ότι μια χαρά κάνει ο Δήμαρχος και προσλαμβάνει άτομα. Καλώς που μπορεί και το κάνει, γιατί αν δεν εξασφαλίσουν το μεροκάματο έστω και με αυτόν τον τρόπο οι λίγοι που έμειναν στον τόπο, θα φύγουν και αυτοί.   

Προσωπικά τρομάζουμε τη στιγμή, γιατί ο κλοιός σφίγγει, που θα ψάχνουμε άτομο να ανοίξει γραφείο στο Δημαρχείο και δεν θα βρίσκουμε. Έτσι όπως κυλάνε τα πράγματα, δεν είναι μακριά η μοιραία στιγμή του τέλους μας. Προς τα κει οδεύει το κακό. Αυτό να μας καίει, να μας προβληματίζει πιο πολύ.

Σχετικά άρθρα: