Εκλογές μετά τον Απρίλιο

Εκλογές μετά τον Απρίλιο

Όποιος περίμενε να μάθει την ακριβή ημερομηνία των εθνικών εκλογών, μάλλον θα απογοητεύτηκε την Τετάρτη, καθώς «λευκός καπνός» για το πότε θα στηθούν οι πρώτες κάλπες, δεν βγήκε ούτε μετά την (προεκλογική) σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό. Όμως κάποιες ενδείξεις υπήρξαν.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι συνεπής στη δέσμευσή του για εκλογές στο τέλος της τετραετίας και θα προσδιορίσει εν ευθέτω χρόνω ποια είναι η κατάλληλη ημερομηνία, «από τον Απρίλιο και μετά», όπως προσέθεσαν χαρακτηριστικά.

Αυτή η αναφορά, δεν αναιρεί τις προηγούμενες διαρροές για εκλογές την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου, ή τα όσα είπε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στη συνομιλία του με τον γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Προεδρικό Μέγαρο την Πρωθυπουργού.

Στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, όπως γίνεται στην αρχή κάθε χρονιάς, συζητήθηκε ο προγραμματισμός του επόμενου διαστήματος και συγκεκριμένα:

– Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου και τα νομοσχέδια που επεξεργάζονται τα υπουργεία

– Ο απολογισμός και η προβολή του κυβερνητικού έργου ανα τομέα ώστε όλο αυτό το έργο που έχει παραχθεί να μην χαθεί στην αντιπαράθεση της προεκλογικής περιόδου

– Βασικές αρχές του προγράμματος για την επόμενη 4ετία με έμφαση στην αύξηση των μισθών, όπως περιέγραφε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός

– Η προβολή των περιφερειακών αναπτυξιακών προγραμμάτων, με τα έργα που έχουν γίνει κι αυτά που έχουν σχεδιαστεί

– Η κατάρτιση προγράμματος περιοδειών του Πρωθυπουργού, των υπουργών και των κομματικών στελεχών.

Protagon.gr

Σχετικά άρθρα: