Με το άνοιγμα της πλατφόρμας δεν αλλάζει τίποτε για τους συνταξιούχους Έλληνες Βορειοηπειρώτες

Με το άνοιγμα της πλατφόρμας δεν αλλάζει τίποτε  για τους συνταξιούχους Έλληνες Βορειοηπειρώτες

Του Σπύρου Τσιάβου

Το ποσό της προσαύξησης στην ήδη κουτσουρεμένη εθνική σύνταξη, θα αργήσει να μπει στο λογαριασμό των ομογενών

Επικοινωνήσαμε με το 1555 του ΕΦΚΑ και πράγματι έχει ανοίξει η πλατφόρμα και μπορείς να κάνεις την αίτηση ηλεκτρονικά.

Δεν αλλάζει όμως τίποτα. Η αίτηση για τον επαναϋπολογισμό γίνονταν όπως και μέχρι τώρα στα γραφεία του ΕΦΚΑ. Ότι γίνεται ηλεκτρονικά, είναι θετικό, για να αποφευχθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο ο συνωστισμός στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ.

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι από μας, την έχουν κάνει την αίτηση αυτοπροσώπως στα γραφεία του ΕΦΚΑ με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Εμείς περιμένουμε, ποτέ θα εξεταστούν οι αιτήσεις και γίνει η διόρθωση;! Όπως δείχνουν οι εξελίξεις αυτό θα αργήσει και θα μπει στον μεγάλο αριθμό των αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Διατυπώνουμε τη σκέψη μας με κάθε επιφύλαξη. Μακάρι να λειτουργήσουν διαφορετικά τα πράγματα και ας διαψευστούμε.

Το ποσό της προσαύξησης στην είδη κουτσουρεμένη εθνική σύνταξη, θα αργήσει να μπει στο λογαριασμό των ομογενών.

Επειδή έχει αρχίσει ήδη από καιρό η προπαγάνδα για το επίτευγμα της αλλαγής του νόμου για τα 40 χρόνια διαμονής σε 30, σύμφωνα με το νόμο 4915/2022 άρθρο 73, από διάφορους δικούς μας φορείς, οφείλουμε να διευκρινίσουμε, ότι δεν αλλάζει απολύτως τίποτε με την χθεσινή ανακοίνωση του ΕΦΚΑ.

Θα ήταν καλύτερα και πράγματι είδηση για τη δική μας κοινότητα, αν άνοιγε η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική αίτηση για τους υπερήλικους ανασφάλιστους, γιατί εκείνοι έχουν περισσότερη ανάγκη από εμάς που εισπράττουμε κάποιο ποσό σύνταξης.

Οι Νεοδημοκράτες τώρα καίγονται να εφαρμόσουν ένα νόμο που δεν ψήφισαν οι ίδιοι πριν από τέσσερα χρόνια, για ευνόητους λόγους.

Σχετικά άρθρα: