Ο Celibashi δεν εγγράφει το Δ.Κ. στις τοπικές εκλογές – αναγνωρίζει τον Basha ως πρόεδρο και όχι τον Berisha

Ο Celibashi δεν εγγράφει το Δ.Κ. στις τοπικές εκλογές – αναγνωρίζει τον Basha ως πρόεδρο και όχι τον Berisha

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επίτροπος Ilirjan Celibashi απέρριψε το αίτημα του Δ.Κ. υπό την ηγεσία του Alibej για εγγραφή στις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου και αναγνώρισε τον Basha ως πρόεδρο του Δ.Κ. και όχι τον Berisha.

«Αποφασίζει να μην αποδεχθεί το αίτημα του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας, με επικεφαλής τον κ. Lulzim Basha, να εγγραφεί ως εκλογικό υποκείμενο στις εκλογές της 14ης Μαΐου 2023. Κατά της απόφασης αυτής έχετε δικαίωμα προσφυγής στο ΚΑΣ μέσα σε 3 ημέρες» – αυτή ήταν η απόφαση του Celibashi, ο οποίος δεν έκανε πίσω σε αυτό που αποφάσισε πριν λίγες μέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τη στιγμή που μας ζητήθηκε να διαθέσουμε ολοκληρωμένη τεκμηρίωση από την πλευρά του Δ.Κ., ώστε να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις ως εκλογικό θέμα, και εφόσον δεν υπάρχει άλλο έγγραφο, βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση με την προηγούμενη συνεδρίαση.

«Επειδή δεν έχουμε άλλο πρόσθετο αίτημα, νομίζω ότι πρέπει να δώσω την εκτίμησή μου για το αίτημα εγγραφής του Δ.Κ. για τις εκλογές της 14ης Μαΐου 2023. Το θέμα αυτό είχε διοικητική αναθεώρηση. Μόνο από τα αποδεικτικά έγγραφα, είναι σαφές σε όποιον γνωρίζει αυτά τα έγγραφα, ότι το ζήτημα της νομικής εκπροσώπησης ήταν επίμαχο. Εδώ δεν θεωρώ την αντιπαράθεσή σας σε αυτό το θέμα, καθώς δεν είναι προς το συμφέρον της Κ.Ε.Ε.», είπε ο Celibashi.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ισχυρισμός ενός κόμματος ότι ο Lulzim Basha είναι ο πρόεδρος του Δ.Κ. ισχύει, καθώς αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εγγραφή πολιτικών κομμάτων και η θέση του Δ.Κ. ότι ο Sali Berisha είναι ο πρόεδρος του Δ.Κ. δεν ισχύει.

«Η πλευρά του Basha που υπέβαλε το αίτημα εγγραφής στις εκλογές, έχει πλήρη νομιμότητα. Επομένως, κατά την εκτίμησή μου, από τυπική σκοπιά, ο Λουλζίμ Μπάσα, ή εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, έχουν τη νομιμότητα να υποβάλουν το αίτημα να εμφανιστούν ως εκλογικό υποκείμενο», δήλωσε ο Celibashi.

«Κανένας που εκβιάζει και δεν σέβεται το νόμο, δεν αξίζει σεβασμού. Ο Ilirjan Celibashi έχει χάσει την εμπιστοσύνη του Δ.Κ. για τη διαχείριση της εκλογικής διαδικασίας».

Αυτή ήταν η αντίδραση του Γενικού Γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, Gazmend Bardhi , μετά την απόφαση της ΚΕΕ να μην εγγράψει το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας με τον πρόεδρό του Basha για τις εκλογές της 14ης Μαΐου.

«Παρέβη σοβαρά το νόμο, για πολιτικούς σκοπούς», γράφει ο Bardhi σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, προσθέτοντας ότι για την απόφαση θα ασκηθεί άμεσα έφεση στο ΚΑΣ.

Σε μια αντίδραση στα μέσα ενημέρωσης, ο αγανακτισμένος Celibashi δήλωσε ότι για τον εκβιασμό λυπάται τον Bardhi.

«Για όποιον έχει γνωρίσει την επαγγελματική μου πορεία, όχι μόνο δεν εκβιάζομαι, αλλά έχω την επαγγελματική αφοσίωση να εφαρμόζω τον νόμο. Λυπάμαι τον κ. Bardhi. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι απαράδεκτη και ανεύθυνη».

Σχετικά άρθρα: