Ο Χατζηδάκης ψήφισε νόμο για τους υπερήλικες Έλληνες Βορειοηπειρώτες, ο Σκυλακάκης δεν τον εφαρμόζει

Ο Χατζηδάκης ψήφισε νόμο για τους υπερήλικες Έλληνες Βορειοηπειρώτες, ο Σκυλακάκης δεν τον εφαρμόζει

ΑΙΧΜΕΣ

Παίζουν την «κολοκυθιά» οι δύο υπουργοί

Είναι εύκολη η ανάγνωση της ομιλίας του κ. Χατζηδάκη ακόμα κι από έναν απλό Βορειοηπειρώτη. Τα είπε απλά τα πράγματα ο υπουργός στη συνάντηση με Βορειοηπειρώτες του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Όλα ήταν κατανοητά για τον απλούστατο λόγο, γιατί ήταν επανάληψη. Οι λέξεις κλειδί στην ομιλία του υπουργού ήταν: «αδικία» «πανδημία», «δυσκολίες», «υπόσχεση».

Το νέο μήνυμα, που πέρασε στους συμμετέχοντες στη συνάντηση αυτή, ήταν ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι ξανά κόμμα εξουσίας και γι’ αυτό το λόγο θέλει στήριξη.

-Κι αράδιασε τα θετικά, που πέτυχε στη θητεία διακυβέρνησης της χώρας-

Ο κ. Χατζηδάκης για να χαϊδέψει αφτιά ή έφτασε αλήθεια η ώρα της αποκατάστασης, είπε τη χαρμόσυνη είδηση: «Σε τρεις μήνες οι Βορειοηπειρώτες θα καταλάβουν στη τσέπη τους λεφτά.»

Δεν είναι περιστασιακό, ούτε επιδερμικό, είναι βαθύ το ζήτημα ασφάλισης των υπερήλικων Βορειοηπειρωτών. Σχετίζεται άμεσα με την επιβίωσή τους. Περισσότερο για τους γέροντες πάνω, αυτό έχει μεγαλύτερη αξία.

Το γενικό συμπέρασμα: Θετική ήταν η συνάντηση του κ. Χατζηδάκη με τους Βορειοηπειρώτες του Βόρειου Τομέα Αθηνών έτσι και αλλιώς. Ευκαιρία δόθηκε στους παρευρισκόμενους, για να πιέσουν τον υπουργό για τα δικά τους συμφέροντα. Αν πέτυχαν το στόχο τους ή όχι, είναι άλλο το θέμα. Αυτό θα αποδειχθεί στους μήνες που ακολουθούν.

Όμως, όσο καθυστερεί η εφαρμογή του νόμου, η εξάλειψη της αδικίας, γυρισμένους πλάτες από τους Βορειοηπειρώτες θα βρει στις επερχόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Δεν θα ισχύει η αρχή των πολιτικών ότι: δώσε σε πρόθυρα εκλογών, για να σε θυμούνται στην κάλπη οι ψηφοφόροι, γιατί οι Βορειοηπειρώτες ταλαιπωρήθηκαν πολύ και το κακό αυτό δεν τους βγαίνει από τη γνώμη. Η υποτίμηση στην πατρίδα τους, τούς έχει πληγώσει βαριά, τους έχει ανοίξει μεγάλη πληγή.

Σχετικά άρθρα: