Οι Αλβανοί έρχονται να μαζέψουν ελιές, αλλά δεν βρίσκουν σπίτια για ενοικίαση

Οι Αλβανοί έρχονται να μαζέψουν ελιές, αλλά δεν βρίσκουν σπίτια για ενοικίαση

Δεν έφτανε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει λόγο της έλλειψης εργατών γης και κινδυνεύουν οι ελαιοκαλλιεργητές  φέτος να μην καταφέρουν τελικά να συλλέξουν έγκαιρα την παραγωγή τους, στο πρόβλημα αυτό προστέθηκε άλλο ένα.

Ελαιοκαλλιεργητές που έχουν καταφέρει να βρουν εργάτες από άλλες χώρες π.χ. Αλβανία, μας έχουν αναφέρει ότι δεν μπορούν να τους φέρουν στην Ελλάδα, «γιατί δεν υπάρχουν σπίτια προς ενοικίαση στα χωριά».

Στα χωριά είτε αρκετά σπίτια έχουν εγκαταλειφτεί από τους ιδιοκτήτες τους και είναι ακατάλληλα να κατοικηθούν, είτε τα λιγοστά διαθέσιμα που υπάρχουν, οι ιδιοκτήτες τους δεν τα διαθέτουν για ενοικίαση σε εργάτες γης.

Σε λίγες μέρες λοιπόν, θα ξεκινήσει η συλλογή της ελιάς καλαμών στη Λακωνία και ιδιαίτερα στις περιοχές του Πάρνωνα, από Κεφαλά μέχρι Γεράκι, που οι ελιές έχουν αρχίσει και μαυρίζουν, αλλά να δούμε ποιος θα τις μαζέψει, αφού από τη μια οι εργάτες είναι λιγοστοί και από την άλλη όσοι έρχονται δυσκολεύονται να βρουν σπίτι, λες και είμαστε στη Μύκονο!!!

Το κράτος για ακόμα μια φορά με τις πολιτικές του, αφήνει τους αγρότες αβοήθητους…

Τέλος, που είναι τώρα όλοι αυτοί που φώναζαν να φύγουν οι μετανάστες από την Ελλάδα; Γιατί τώρα που έφυγαν οι μετανάστες δεν πάνε αυτοί να μαζέψουν τις ελιές;

apela.gr

Σχετικά άρθρα: