Όταν Αλβανοί εξτρεμιστές σχεδίασαν να απειλήσουν το Σαχίνη

Όταν Αλβανοί εξτρεμιστές σχεδίασαν να απειλήσουν το Σαχίνη

Να στήνεις την Κυριακή πρωί – πρωί, την κάμερα μπροστά στην προτομή του Σαχίνη, με στόχο να προκαλέσεις τους φιλήσυχους κατοίκους της Δερβιτσάνης που πηγαίνουν στην εκκλησία για να παρευρεθούν σε μια κηδεία και σε δύο μνημόσυνα, προφανώς και δεν είναι πολιτισμένη συμπεριφορά δημοσιογράφων.

Οι δημοσιογράφοι αυτοί είχαν αντιληφθεί ότι αυτή την Κυριακή, λίγες μέρες μετά την ανύψωση της προτομής, θα απειλούσε με «εκφώνηση λόγου» μπροστά στην προτομή του Σαχίνη μια εξτρεμιστική ομάδα αλβανών, ώστε έτσι να περνούσε στην κυβέρνηση το μήνυμα ότι εδώ δεν έχει θέση «ο εχθρός του λαού». Και περίμεναν να καταγράψουν τα επεισόδια. Έτρεξαν πίσω από την είδηση. 

Ο πρόεδρος του χωριού, Φίλιππος Μπόμπολης, μαζί με συγχωριανούς, ενωμένοι πλησιάζουν τους δημοσιογράφους και τους παρακαλούν με ευγένεια να απομακρυνθούν, γιατί το χωριό είναι πονεμένο κι αυτή τη μέρα πενθεί.

Αυτό ήταν το γεγονός. Ούτε ύβρεις ούτε βία.

Όμως, κατά περίεργο τρόπο, τη Δευτέρα ο Φίλιππος, καλείται να επισκεφτεί το Αστυνομικό Τμήμα τ’ Αργυροκάστρου, για να απολογηθεί για την κατάθεση που έκανε Αλβανός δημοσιογράφος, ότι δήθεν γρονθοκοπήθηκε από τον πρόεδρο του χωριού.

Έλεος πια! Η έντιμη δημοσιογραφία ρίχνει γέφυρες φιλίας, δεν γκρεμίζει.

18/02/2020

Σχετικά άρθρα: