Πρώτα η πλατφόρμα για τους ανασφάλιστους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες, που έχουν περισσότερη ανάγκη  

Πρώτα η πλατφόρμα για τους ανασφάλιστους υπερήλικες Βορειοηπειρώτες, που έχουν περισσότερη ανάγκη  

Αφορμή για τη σύνταξη τούτου άρθρου, έγινε η διατύπωση του Σπύρου Τσιάβου στο κείμενο με τίτλο: «Με το άνοιγμα της πλατφόρμας δεν αλλάζει τίποτε για τους συνταξιούχους Έλληνες Βορειοηπειρώτες», στο οποίο αναφέρει:

«Θα ήταν καλύτερα και πράγματι είδηση, για τη δική μας κοινότητα, αν άνοιγε η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική αίτηση για τους υπερήλικους ανασφάλιστους, γιατί εκείνοι έχουν περισσότερη ανάγκη από εμάς που εισπράττουμε κάποιο ποσό σύνταξης.»

Ο άνθρωπος αυτός είναι απελευθερωμένος από καχυποψία και προκαταλήψεις. Δεν σκέφτεται αρνητικά για κανέναν κι επιθυμεί το καλό του συνόλου.

Διαβάζοντας την παραπάνω στάση του συμπατριώτη μας, ήρθε στο νου μας ένα περίεργο παλιό γεγονός, που έχει σχέση ξανά με λεφτά. Με σύνταξη υπερήλικων. Ορισμένοι δικοί μας σε περίοδο που οι υπερήλικες Βορειοηπειρώτες δικαιούνταν τη σύνταξη του ΟΓΑ, αφού την ξετρύπωσαν και την επωφελήθηκαν νόμιμα, την κράτησαν μυστική, μάλιστα και από τον αδελφό τους.

Σήμερα παρατηρούμε τη συνέχεια εκείνης της παλιάς αρνητικής στάσης. Λένε ορισμένοι «Γιατί να πάρει επίδομα αυτός που δεν κόλλησε ένσημα, δεν πλήρωσε», χωρίς να μπει στο βάθος του προβλήματος. Να δει τους πραγματικούς λόγους αυτού του κενού. Τον εργολάβο που απασχόλησε τον εργαζόμενο παράνομα κι ένα κράτος που δεν άσκησε ποτέ έλεγχο. Φαινόμενο που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.

Συμφωνούμε απόλυτα με το σκεπτικό του Σπύρου Τσιάβου, για το άνοιγμα πρώτα της πλατφόρμας για τους ανασφάλιστους υπερήλικές μας. Και προσθέτουμε το πιο σημαντικό, που αφορά την επιβίωση και συγκράτηση των υπερήλικων που επιμένουν στα πάτρια εδάφη. Αυτοί να προτιμηθούν. Αυτό είναι το μεγάλο μας παράπονο και πρόβλημα.

Σχετικά άρθρα: