Στο Αμερικανικό Κογκρέσο σχέδιο ψηφίσματος που καταδικάζει έντονα τις κυβερνοεπιθέσεις του Ιράν κατά της Αλβανίας

Στο Αμερικανικό Κογκρέσο σχέδιο ψηφίσματος που καταδικάζει έντονα τις κυβερνοεπιθέσεις του Ιράν κατά της Αλβανίας

Οι συμπρόεδροι της ομάδας Αλβανικών Θεμάτων στο Αμερικανικό Κογκρέσο παρουσίασαν σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων σχέδιο ψηφίσματος που καταδικάζει έντονα τις κυβερνοεπιθέσεις του Ιράν κατά της Αλβανίας.

Το σχέδιο ψηφίσματος που συντάχθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή της Νέας Υόρκης Ρίτσι Τόρες απαιτεί τη συνέχιση της λογοδοσίας όσων οργάνωσαν τις επιθέσεις, καθώς και καλεί για ενίσχυση της κυβερνοάμυνας της Αλβανίας.

«Είναι απαραίτητο να καταδικάσουμε την πολλαπλή ιρανική κυβερνοεπίθεση στην Αλβανία. Το Ιράν προσπάθησε μεθοδικά να υπονομεύσει την Αλβανία όταν προχώρησε σε επικίνδυνες ενέργειες στον κυβερνοχώρο. Το Ιράν είναι ένα επικίνδυνο καθεστώς που θα συνεχίσει τις προσπάθειές του να υπονομεύσει και να καταστρέψει την Αλβανία αν δεν συγκρατηθεί», λέει ο νομοθέτης Τόρες σε δήλωση για την Αλβανία.

Το σχέδιο ψηφίσματος, το κείμενο για το οποίο αναφέρεται η Φωνή της Αμερικής (στην αλβανική), ενθαρρύνει τον συνεχή συντονισμό των Ηνωμένων Πολιτειών με την Αλβανία για να διασφαλιστεί ότι οι μηχανισμοί της κυβερνοασφάλειας είναι ικανοί να αμυνθούν από μελλοντικές εισβολές και επιθέσεις.

Εκτός από τον κ. Τόρες, το σχέδιο ψηφίσματος συντάσσουν οι άλλοι τρεις συμπρόεδροι του Κογκρέσου για τις Αλβανικές Υποθέσεις, ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζιμ Χάιμς και οι Ρεπουμπλικάνοι Λίζα ΜακΚλέιν και Ρόμπερτ Άντερχολτ.

Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικά άρθρα: