Στο Σερβικό Κοινοβούλιο πρόταση από Αλβανό βουλευτή για αλλαγή νόμου για χρήση της αλβανικής σημαίας  

Στο Σερβικό Κοινοβούλιο πρόταση από Αλβανό βουλευτή για αλλαγή νόμου για χρήση της αλβανικής σημαίας  

Ο Αλβανός βουλευτής στο Σερβικό Κοινοβούλιο, Shaip Kamberi, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε την πρόταση τροποποίησης του Νόμου για την Προστασία των Δικαιωμάτων και Ελευθεριών των Μειονοτήτων.

Σύμφωνα με τον Kamberi, με τη νέα πρόταση ζήτησε την πλήρη τροποποίηση του άρθρου 14, για την εξάλειψη των εμποδίων στη χρήση συμβόλων, με την πρόταση τα σύμβολα της μειονότητας να χρησιμοποιούνται ελεύθερα και επίσημα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και κρατικούς φορείς σε όλους τους δήμους στους οποίους η μειονοτική γλώσσα είναι επίσημη γλώσσα.

Όπως ανέφερε, το άρθρο 14 παράγραφος 2 του νόμου αυτού απαγορεύει τη χρήση εθνικών συμβόλων «εφόσον είναι πανομοιότυπα με σύμβολα άλλου κράτους».

«Στις περιπτώσεις δήμων όπου οι μειονότητες αποτελούν λιγότερο από το 5% της εθνικής δομής, με την πρόταση αυτή ζητείται να επιτραπεί η χρήση της σημαίας στις εθνικές εορτές των εθνικών μειονοτήτων», έγραψε ο Αλβανός βουλευτής. Η αλλαγή αυτού του νόμου υποστηρίχθηκε επίσης από τους συναδέλφους μου βουλευτές, Enis Imamović και Selma Kučević από το SDA του Sandžak και τον ανεξάρτητο βουλευτή Aleksandar Olenik» – πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα: