Ξεκίνησε τη λειτουργία αλβανικό σχολείο στη Μυτιλήνη

Ξεκίνησε τη λειτουργία αλβανικό σχολείο στη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα των Αλβανών Μεταναστών στη Λέσβο, το περασμένο Σάββατο εγκαινίασε το άνοιγμα σχολείου στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ιστορικού κεντρικού σχολικού συγκροτήματος της Μυτιλήνης.

Το σχολείο θα λειτουργεί με την έγκριση των τοπικών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και του Δήμου Μυτιλήνης, σε αίθουσα που παραχώρησε το 2ο Λύκειο Μυτιλήνης, και σε αυτό  θα διδάσκεται η Αλβανική γλώσσα σε παιδιά μεταναστών ηλικίας 5 έως 15 ετών τα οποία τα πρωινά φοιτούν κανονικά στα Ελληνικά σχολεία. Οι δάσκαλοι του σχολείου είναι Αλβανοί με πτυχία και δικαίωμα διδασκαλίας της γλώσσας από Αλβανικά πανεπιστήμια.

Στην εκδήλωση για το ξεκίνημα της διδασκαλίας, παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Αλβανικής Κοινότητας Ελλάδας Ερμάλ Σουλάϊ και Κώστας Ζουλέκου, αλλά και η δασκάλα της Αλβανικής Κοινότητας Φλορέτα Τσάκο.

Την έναρξη της λειτουργίας του σχολείου χαιρέτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που το Ελληνικό κράτος δημιουργεί στις Κοινότητες των Αλβανών μεταναστών «αδικώντας τες». Όπως είπε «τρεις δεκαετίας μετά το ρεύμα των Αλβανών μεταναστών λειτουργεί το σύστημα ντροπή για την απόδοση της υπηκοότητας» ενώ επανέλαβε τα όσα ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας είχε εξαγγείλει περί απόδοσης υπηκοότητας σε όσους μετανάστες μένουν στη Ελλάδα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η βουλεύτρια του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα. Παρών επίσης και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης με στελέχη της δημοτικής του αρχής. 

Από stonisi.gr

Σχετικά άρθρα: