14 Μαΐου, τοπικές εκλογές στην Αλβανία

14 Μαΐου, τοπικές εκλογές στην Αλβανία

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Bajram Begaj όρισε την 14η Μαΐου 2023 ως ημερομηνία των επόμενων τοπικών εκλογών.

Αξιολογεί την περίοδο μέχρι τις εκλογές ως πολύ σημαντική για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της δημοκρατικής πρόκλησης για τους θεσμούς, τα πολιτικά κόμματα και ολόκληρη την αλβανική κοινωνία, και τονίζει ότι είναι καιρός να επιδείξουμε δέσμευση και θεσμική συνεργασία, πολιτική ωριμότητα και πολιτική ευθύνη.

Προτρέπει όλα τα κόμματα να κατέβουν στην εκλογική αναμέτρηση την ημέρα αυτή με ταπεινότητα και σεβασμό προς τους πολίτες και τους πολιτικούς αντιπάλους.

Καλεί τους ψηφοφόρους να μην παραμελούν το αστικό καθήκον της άρτιας ενημέρωσης σχετικά με τις πολιτικές εναλλακτικές λύσεις και την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, χωρίς να επηρεάζονται από συμφέροντα που παραβιάζουν την ψήφο και την ελεύθερη βούληση.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Begaj υπογραμμίζει ότι η Επιτροπή Εκλογικής Μεταρρύθμισης έχει την υποχρέωση να επιταχύνει τις εργασίες και να αντιμετωπίσει εγκαίρως όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις συστάσεις της έκθεσης του ΟΑΣΕ.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρόεδρος Begaj εκτιμά την ανάγκη να εδραιωθεί η πολιτική ομαλότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση και καλεί τα πολιτικά κόμματα να πάνε σε αυτές τις εκλογές με σοβαρές και ανταγωνιστικές πολιτικές εναλλακτικές, που εστιάζουν στον πολίτη και τα καλύτερα δημοκρατικά πρότυπα.

Σχετικά άρθρα: