Επικαιρότητα

Δήλωση Όρμπαν για κυρώσεις: «Έπεσε μέσα στο λάκκο που έσκαψε για τους Ρώσους η ΕΕ»

Οι αντιρωσικές κυρώσεις της ΕΕ δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των Βρυξελλών και αυτοί οι περιορισμοί έχουν γυρίσει μπούμερανγκ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βλάπτοντας την ήπειρο, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στο ραδιόφωνο Kossuth την Παρασκευή, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

«Οι κυρώσεις δεν λειτούργησαν όπως περίμεναν οι Βρυξέλλες όταν τις επέβαλαν. Είχαμε καταλήξει σε ένα σχέδιο να σκάψουμε ένα λάκκο για τους Ρώσους, και μετά ήμασταν αυτοί που πέσαμε σε αυτό, και τώρα πρέπει να αποφασίσουμε τι θα γίνει. Η ΕΕ λέει συνεχίστε να σκάβετε. Αυτό όμως δεν φαίνεται λογικό», εξήγησε ο Όρμπαν.

Νωρίτερα, ο Ούγγρος ηγέτης είπε ότι η Ευρώπη χωρίστηκε σε δύο στρατόπεδα: το ένα πιστεύει με ζήλο σε αυτές τις κυρώσεις και το άλλο καλεί το μπλοκ σε όλη την ήπειρο να επανεξετάσει την πολιτική κυρώσεων έναντι της Ρωσίας. Ο Όρμπαν είπε ότι οι περιορισμοί κατά της Ρωσίας δεν επιβλήθηκαν δημοκρατικά, αλλά ότι η απόφαση ελήφθη από μη εκλεγμένους γραφειοκράτες και την ελίτ στις Βρυξέλλες.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία ως απάντηση σε αίτημα για βοήθεια από τους ηγέτες των δύο δημοκρατιών του Ντονμπάς. Είπε ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να καταλάβει εδάφη της Ουκρανίας, αλλά ο στόχος ήταν μάλλον η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζοποίηση της χώρας. Μετά από αυτό, η Δύση ανακοίνωσε σαρωτικές κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αύξησε τις παραδόσεις όπλων στο Κίεβο αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αυτό το στάδιο.

Γιώργος Μύτιλης

Recent Posts

Ιδού το κράτος – συμμορία!

Στο προηγούμενο άρθρο μας, με τίτλο «Να προσέξει ο κ. Μητσοτάκης», που δημοσιεύτηκε μία ημέρα…

1 ώρα ago

Στην κόψη του ξυραφιού οι σχέσεις Αλβανών και Σέρβων

Μετά από αυτήν τη δήλωση, άμεση ήταν η αντίδραση του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, καλώντας τον…

2 ώρες ago

Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία έστειλαν επιστολή στον Κούρτι: Η Πρίστινα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για το Συμβούλιο της Ευρώπης

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι,…

2 ώρες ago

Η ερμηνεία του Έντι σε σκηνοθεσία Ράμα

Ο Έντι Ράμα ζει και αναπνέει από τη δημοσιότητα, ξέρει να χειρίζεται τον «φακό» και…

2 ώρες ago

Η ιστορία και τα ανιστόρητα για τη γενοκτονία των ποντίων

Όμως αυτό δεν ισχύει πάντα, γιατί - όταν αδικείσαι σε οποιοδήποτε επίπεδο και αντιδράς δια…

17 ώρες ago

Για τον αγωγό φυσικού αερίου Power of Siberia-2 συμφώνησαν Ρωσία – Κίνα

Η Ρωσία συζητά εδώ και χρόνια την κατασκευή του αγωγού Power of Siberia-2 για να…

17 ώρες ago