Εργαστήρια προγραμματισμού στα σχολεία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας

Εργαστήρια προγραμματισμού στα σχολεία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας

Του Ζήσου ΛΟΥΤΣΗ

Το MellonLAB, εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρό του Δρ Αναστάσιο Κόλλια, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αλβανία, κο Δημήτριο Σαχαρίδη, επισκέφτηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου τα σχολεία της Λιβαδειάς και της Δερβιτσάνης για την υλοποίηση εισαγωγικών εργαστηρίων προγραμματισμού και ρομποτικής για τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της περιοχής.

Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του δράσεων υποστήριξης των σχολείων που σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα με την παιδαγωγική εποπτεία του mellonLAB, δίνοντας την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά και των δύο κοινοτήτων να έρθουν σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες, να αποκτήσουν γνώσεις και να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Στα εργαστήρια παρευρέθηκαν, εκτός από τον Πρόξενο της Ελλάδας στην Αλβανία κο Δημήτριο Σακχαρίδη, οι διευθυντές και οι διευθύντριες των σχολείων Λιβαδειάς Νίκος Μοράτης, Φοινίκης Μαρίνα Ζάγκαλη, Μεσοποτάμου Λευτέρης Τζώλος, Δερβιτσάνης Μαρινέλλα Λίτση και Βουλιαρατιού Νατάσια Κουτσού, ο διευθυντής του Γραφείου Προπανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Φοινίκης-Δερόπολης κος Ζήσος Λούτσης. Στο σχολείο της Λιβαδειάς παρευρέθη και ο αντιδήμαρχος Φοινικαίων Ηλίας Καλυβιώτης.

Θερμά συγχαρητήρια στον δρ. Αναστάσιο Κόλλια, που με εξαιρετική μεταδοτικότητα κέντρισε το ενδιαφέρον όλων των μαθητών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και ευχαριστούμε την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο και το Μπάγκειον Ίδρυμα για την ευγενική χορηγία τους εξασφαλίζοντας την προμήθεια βιβλίων και παιδαγωγικού εξοπλισμού στα σχολεία, τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ για τη διάθεση δωρεάν αντιτύπων του βιβλίου “Προγραμματισμός & Ρομποτική στο σχολείο και το σπίτι με BBC micro:bit”.

Ζ Λ πρόξ
εκμάθηση

Σχετικά άρθρα: