Γερμανία: Οι δεξιοί σχεδίαζαν να εκτελέσουν τον Ολαφ Σολτς

Γερμανία: Οι δεξιοί σχεδίαζαν να εκτελέσουν τον Ολαφ Σολτς

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τη δράση και τους στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» που σχεδίαζε την ανατροπή του πολιτεύματος στη Γερμανία.

Μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν από τις Αρχές κατά τη διάρκεια των δεκάδων επιχειρήσεων που στήθηκαν την Τετάρτη για την εξάρθρωση του εξτρεμιστικού δικτύου, ήταν και μία λίστα με 18 ονόματα-στόχων που οι δεξιοί θεωρούσαν εχθρούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μετά την υλοποίηση του σχεδίου τους να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο και να καταλάβουν την εξουσία, σκόπευαν να τους απελάσουν ή ακόμα και να τους εκτελέσουν. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς, σύμφωνα με τους New York Times που επικαλούνται πηγή με γνώση της υπόθεσης, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Οι συνωμότες, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, ήθελαν να συλλάβουν βουλευτές και να εκτελέσουν τον καγκελάριο, ενώ θα ακολουθούσε επιχείρηση εκκαθάρισης του έθνους – δεν έχει διευκρινιστεί τι ακριβώς θα έκαναν.

Μεταξύ των 25 συλληφθέντων, είναι ο πρίγκιπας Χάινριχ ΙΓ’ του Ρόις, μία πρώην βουλευτής του δεξιού κόμματος AfD, εν ενεργεία στρατιωτικοί αλλά και ένας ρώσος πολίτης. Εξετάζονται, επιπλέον, 27 άτομα ως ύποπτα.

Η έρευνα είχε και προεκτάσεις στο εξωτερικό καθώς συλλήψεις υπήρξαν και σε Αυστρία και Ιταλία.

pronews.gr

Σχετικά άρθρα: