Γιατί ο Rama δεν αντέδρασε μετά τη νίκη της Ελβετίας επί της Σερβίας

Γιατί ο Rama δεν αντέδρασε μετά τη νίκη της Ελβετίας επί της Σερβίας

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ήταν από τους ελάχιστους πολιτικούς στην Αλβανία που δεν αντέδρασε δημόσια μετά τη νίκη της Ελβετίας επί της Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου πρωταγωνιστές ήταν δύο Αλβανοί.

Στο ερώτημα από τα μέσα ενημέρωσης για τους λόγους αυτής της σιωπής, ο Ράμα απάντησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να χρησιμοποιήσει πολιτικά δύο φιγούρες που παίζουν για μια άλλη χώρα, πυροδοτώντας τις φλόγες ενός γελοίου εθνικισμού.

«Δεν καταλαβαίνω πραγματικά γιατί έπρεπε να μιλήσω. Εγώ δεν είμαι ο πρωθυπουργός της Ελβετίας. Είμαι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας και αν ξεχώριζα από την Εθνική Ελβετίας δύο ελβετούς πολίτες που έχουν αλβανική υπηκοότητα, Αλβανούς που τους παρακολουθούμε με μεγάλη αγάπη και συμπάθεια για έναν ιδιαίτερο αγώνα, τι θα έκανα συγκεκριμένα; Θα χρησιμοποιούσα αυτές τις δύο φιγούρες για πολιτική. Και με καθόλου αξιοπρεπή τρόπο, για του λόγου το αληθές» – είπε ο Ράμα.

Ανάμεσα στις αντιδράσεις, ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός, Αλμπίν Κούρτι, έκανε μια ανάρτηση με τον χαρακτηρισμό: «Η Σερβία δεν περνάει».

Από τον αλβανικό τύπο

Σχετικά άρθρα: