Η Αλβανία είναι σαν ένα μεγάλο τρελοκομείο

Η Αλβανία είναι σαν ένα μεγάλο τρελοκομείο

Γράφει
ο Mendor KIKIA

Η Αλβανία είναι σαν ένα μεγάλο τρελοκομείο! Πρέπει να σώσουμε την ψυχική μας υγεία.

Είμαι κάπου στο εξωτερικό για 2-3 μέρες, σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεγάλη η πόλη! Οι δρόμοι είναι κατάμεστοι από κόσμο. Είναι λίγα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, αλλά δεν ακούς καμιά κόρνα.

Κανένας θόρυβος… Τα μπαρ γεμάτα, όλοι συζητούν χαμηλόφωνα. Δεν υπάρχει μουσική πουθενά… ή ακόμα και εκεί που υπάρχει, ακούγεται ελαφρά. Μπαίνει κόσμος στο λεωφορείο και στο τρένο, ο καθένας κοιτάει τη δουλειά του. Κανένας θόρυβος… Οι άνθρωποι είναι ήρεμοι, χαμογελούν.

Κάπου υπάρχει μπλοκαρισμένη δίοδος. Πάνω από 200 άτομα περιμένουν στην ουρά. Δεν πιέζουν, δεν φωνάζουν. Δεν βρίζουν…

Μόλις βγεις από μια δημόσια πλατεία και μπεις σε κατοικημένη περιοχή, στην είσοδο μια ταμπέλα σε ενημερώνει ότι εδώ πρέπει να κινηθείς αθόρυβα… Είναι κατοικημένη περιοχή. Οι άνθρωποι θέλουν να κοιμηθούν ανενόχλητοι τη νύχτα. Στον επάνω όροφο είναι ένα μπαρ με ροκ μουσική!

Εμείς οι Αλβανοί τι στο διάολο έχουμε και φωνάζουμε; Φωνάζουμε στο δρόμο. Φωνάζουμε στο καφενείο. Φωνάζουμε στο λεωφορείο.

Τι στο διάολο έχουμε που σε κάθε μπαρ η μουσική χτυπάει στο θόλο του ουρανού στις 6 το πρωί; Τα αυτοκίνητα κορνάρουν νύχτα – μέρα, τόσο δυνατά που λες ότι θα ξυπνήσουν και τους νεκρούς…

Μόλις ανοίξει το φανάρι ξεκινάει η χορωδία των κόρνων… Ακόμα και στο fast-food όταν μπαίνεις, η μουσική είναι στην κορυφή, σε παραμέτρους ψυχικού βασανισμού.

Γι’ αυτό είμαστε όλοι παλαβοί, εκνευριζόμαστε με το παραμικρό, μαλώνουμε και σκοτωνόμαστε, γιατί είμαστε άνθρωποι αγχωμένοι, τραυματισμένοι, με ψυχικά προβλήματα… Γιατί δεν βρίσκουμε ποτέ ησυχία, ούτε στο σπίτι, ούτε στο δρόμο, ούτε στη δουλειά, ούτε στο καφενείο… ούτε τη νύχτα, ούτε την ημέρα.

Σχετικά άρθρα: