Η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας στο επίκεντρο της συνάντησης Παναγιωτόπουλου – Ακάρ

Η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας στο επίκεντρο της συνάντησης Παναγιωτόπουλου – Ακάρ
Η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στη Μεσόγειο και η σημασία διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Τούρκο ομόλογό του.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ , στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η συνάντηση των δύο υπουργών πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα. Η συνάντηση των δύο υπουργών διήρκησε 40 λεπτά.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας Υπουργός διεμήνυσε ότι η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί όσο η τουρκική πλευρά συνεχίζει να διατυπώνει επιθετική ρητορική και απειλές που φθάνουν μέχρι την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

news247.gr

Σχετικά άρθρα: