Ιλίρ Μέτα: «Για να μην επιστρέψει το δράμα της «Κοιλάδας των δακρύων»

Ιλίρ Μέτα: «Για να μην επιστρέψει το δράμα της «Κοιλάδας των δακρύων»

Συνάντηση με τις δομές στην πόλη της Κορυτσάς πραγματοποιείσαι το Κόμμα της Ελευθερίας.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Κόμματος, Ιλίρ Μέτα, τόνισε ότι πρέπει να γίνουν όλες οι προσπάθειες για να υποστηριχθούν οι νέοι και οι νέες, ώστε να μην εγκαταλείψουν τη χώρα.

Ο κύριος στόχος της σημερινής κυβέρνησης δεν είναι οι Αλβανοί, η παιδεία και η υγεία, αλλά η κλοπή.

«Δεν αντέχουν χωρίς να κλέψουν ακόμα και το μερίδιο των ορφανών. Βρισκόμαστε σήμερα στην Κορυτσά για να εκφράσουμε την πεποίθησή μας ότι οι νέοι και οι νέες της Κορυτσάς, αν και έχουν αραιώσει, είναι αυτοί που θα κάνουν τη διαφορά. Χρειάζονται όμως και τη στήριξη των γονέων, για να σταματήσει η φυγή, για να μην κλείσει το πανεπιστήμιο, όπως τα άλλα στο Νομό. Να μην επιτρέψουμε να γυρίσει ξανά το δράμα «Της κοιλάδας των δακρύων» που μαθαίναμε στο σχολείο και που σήμερα είναι πραγματικότητα, γιατί κάθε αλβανική εστία γίνεται όλο και λιγότερο ζεστή κι’ αδειάζει από νέους.

Είμαστε εδώ στην Κορυτσά της εκπαίδευσης. Σήμερα συζητείται ο προϋπολογισμός που είναι κατά της παιδείας. Είναι ο προϋπολογισμός των ολιγαρχικών, όχι των μαθητών και των καθηγητών. Γιατί η παιδεία δεν είναι προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης.

Μήνες τώρα διαμαρτύρονται οι δάσκαλοί μας, απαιτούν τον ίδιο μισθό με τους συναδέλφους τους στο Κοσσυφοπέδιο. Εδώ όλη η προσοχή δεν είναι αφιερωμένη στην υποστήριξη της εκπαίδευσης, της υγείας, στην αύξηση των μισθών ή στη στήριξη των νέων οικογενειών. Η προσοχή, η προτεραιότητα είναι μόνο στην κλοπή» – δήλωσε ο πρόεδρος του Κόμματος της Ελευθερίας, Ιλίρ Μέτα, στην Κορυτσά.

Σχετικά άρθρα: