Στο Δίκτυο των Βαλκανικών Πόλεων τα Ιωάννινα

Στο Δίκτυο των Βαλκανικών Πόλεων τα Ιωάννινα

Τη συμμετοχή του στο Δίκτυο Συνεργασίας των βαλκανικών πόλεων εξασφάλισε ο δήμος Ιωαννιτών, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος Λώλης.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλγαρία, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 73 πόλεις δέκα διαφορετικών κρατών, οι οποίοι συζήτησαν τρόπους εμβάθυνσης της συνεργασίας με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Λώλης παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης των Ιωαννίνων κάνοντας ειδική μνεία στην δυναμική του Πανεπιστημίου, στις υποδομές υγείας, στον πολιτισμό και τον τουρισμό. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην επιλογή των Ιωαννίνων ως μία από τις έξι ελληνικές πόλεις που θα καταστούν κλιματικά ουδέτερες μέχρι το 2030 και τόνισε ότι η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής είναι συνυφασμένη με το άνοιγμα και τη συνεργασία στις Βαλκανικές χώρες.

«Ο Δήμος Ιωαννιτών μέσω της «Διπλωματίας Πόλεων» έχει ήδη ανοίξει διαύλους μόνιμης και συνεχούς συνεργασίας με περιοχές στην όμορη Αλβανία, αλλά και σε άλλες Βαλκανικές χώρες», ανέφερε.

Πηγή:ertnews.gr

Σχετικά άρθρα: