Το αρχαίο άγαλμα του Ηρακλή αναδύεται από τις επισκευές υπονόμων της Ρώμης

Το αρχαίο άγαλμα του Ηρακλή αναδύεται από τις επισκευές υπονόμων της Ρώμης

Το άγαλμα, το οποίο προφανώς χρονολογείται από τη ρωμαϊκή αυτοκρατορική περίοδο (27 π.Χ. έως 476 μ.Χ.), αναδύθηκε από το έδαφος γύρω στο 2ο μίλι κατά μήκος της αρχαίας Αππίας Οδού, ενός φημισμένου ιστορικού δρόμου.

Το Appia Antica Park ανακοίνωσε στο Facebook ότι η περιοχή «μας επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη: ένα μαρμάρινο άγαλμα σε φυσικό μέγεθος το οποίο, λόγω της παρουσίας του κλαμπ και του παλτού του λιονταριού που καλύπτει το κεφάλι του, μπορούμε σίγουρα να αναγνωρίσουμε ως μια φιγούρα που αντιπροσωπεύει Ηρακλής”.

Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής σε ορισμένους σωλήνες αποχέτευσης που είχαν καταρρεύσει, προκαλώντας χάσματα και κατολισθήσεις.

Οι ανασκαφές έφτασαν σε βάθος 20 μέτρων και, όπως συμβαίνει συχνά στη Ρώμη, έγιναν με την παρουσία αρχαιολόγων.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ένα «εξαιρετικό» πλήθος από χάλκινα αγάλματα, που διατηρούνται για χιλιάδες χρόνια, ανακαλύφθηκε σε ένα δίκτυο λουτρών που χτίστηκαν από τους Ετρούσκους στην Τοσκάνη.

Τα 24 μερικώς βυθισμένα αγάλματα, τα οποία χρονολογούνται πριν από 2.300 χρόνια και έχουν χαιρετιστεί ως το πιο σημαντικό εύρημα του είδους τους τα τελευταία 50 χρόνια, περιλαμβάνουν μια κοιμισμένη έφηβη που βρίσκεται δίπλα στην Υγεία, τη θεά της υγείας, η οποία έχει ένα φίδι τυλιγμένο γύρω από το χέρι της.

Πηγή: theguardian.com / hellasjournal.com

Σχετικά άρθρα: