Το HAPPY TRAVELLER στην Αλβανία: Το 2ο μέρος

Το HAPPY TRAVELLER στην Αλβανία: Το 2ο μέρος

Στο προηγούμενο επεισόδιο, το Happy Traveller ξεκίνησε ένα οδοιπορικό στη γειτονική μας χώρα, την Αλβανία.

Ο Ευτύχης και η Ηλέκτρα οδήγησαν παράλληλα με τον ποταμό Αώο, επισκέφτηκαν την Πρεμετή, την Κλεισούρα, το Τεπελένι και έφτασαν μέχρι τις εκβολές του ποταμού στην Αδριατική Θάλασσα. Επίσης, έκαναν στάσεις στην Ιερά Μονή της Παναγίας Αρδενίτσας, τη Μονή του Άγιου Κοσμά του Αιτωλού και την αρχαία Απολλωνία.

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, συνεχίζουν το οδοιπορικό τους και αρχικά κάνουν μία μικρή παράκαμψη στην πορεία τους για να δουν το πανέμορφο Μπεράτ ή Βεράτι, που από πολλούς θεωρείται η πιο όμορφη πόλη της Αλβανίας. 

Στη συνέχεια, πηγαίνουν στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη και πρώτη πρωτεύουσα της χώρας, τον Αυλώνα. Βλέπουν, επίσης, αλυκές με ροζ νερά και τη λιμνοθάλασσα Νάρτα με το γραφικό μοναστήρι της Παναγίας σε νησάκι. Το οδοιπορικό συνεχίζεται με μία εντυπωσιακή παραλία που μοιάζει με τη δική μας Βοϊδοκοιλιά όπου βλέπουν ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα στην Αδριατική.

Αμέσως μετά, ξεκινούν τη διαδρομή της Αλβανικής Ριβιέρας, παράλληλα με τη θάλασσα, και περνούν από το βουνό του Λογαρά, όπου περπατούν στον πυκνόφυτο εθνικό δρυμό. Κατεβαίνουν από τη νότια πλευρά του βουνού, και οδηγούν σε μία παράκτια διαδρομή που θεωρείται από τις πιο όμορφες στην Ευρώπη.

Τέλος, κατευθύνονται προς Παλάσα, Δρυμάδες, Χειμάρα και άλλες περιοχές και πόλεις που θα δούμε σε επόμενο επεισόδιο.

alter-info.gr

Σχετικά άρθρα: