Το Happy Traveller στον ΣΚΑΪ συνεχίζει το ταξίδι του στη Νότια Αλβανία- Δείτε το τρέιλερ

Το Happy Traveller στον ΣΚΑΪ συνεχίζει το ταξίδι του στη Νότια Αλβανία- Δείτε το τρέιλερ


Το 3ο μέρος του ταξιδιού στην Αλβανία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές βλέποντας το Happy Traveller, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 17.45 στον ΣΚΑΪ.

Οι ταξιδιώτες μας οδηγούν παράλληλα με τις ακτές του Ιονίου Πελάγους απέναντι από την Κέρκυρα και επισκέπτονται ιστορικές τοποθεσίες και μέρη με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά καθώς και χωριά με έντονο ελληνικό στοιχείο.

Κατεβαίνουν από το πέρασμα του Λογαρά και τα Ακροκεραύνια Όρη και πηγαίνουν στο χωριό Παλάσα και το χωριό Δρυμάδες, όπου μένουν το βράδυ μετά από μία σύντομη βόλτα στην παραλία.

ngngng

Λίγο μετά το χωριό Ηλίας, ανεβαίνουν πάνω στο βουνό για να δουν την Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής και να συναντήσουν και τον ηγούμενο, πάτερ Ξενοφών.

Σειρά έχει η Χειμάρρα με τις πανέμορφες παραλίες της, τις πολλές επιλογές για φαγητό και το επιβλητικό κάστρο όπου βρίσκεται το παλιό χωριό σκαρφαλωμένο στον βράχο.

Βλέπουν επίσης το ιστορικό ελληνικό σχολείο “Όμηρος” και συναντούν πολλούς Έλληνες ομογενείς που ζουν εκεί.

k.k.

Μετά τη Χειμάρρα, συνεχίζουν νότια για Πόρτο Παλέρμο, έναν ήσυχο όρμο με μια μικρή χερσόνησο σαν νησί πάνω στην οποία βρίσκεται το επιβλητικό κάστρο του Αλή Πασά.

Και φυσικά, μπαίνουν μέσα για να δουν τα ευρύχωρα δωμάτια αλλά και ένα σκοτεινό μπουντρούμι. 

lili

Επόμενη στάση στο οδοιπορικό τους, είναι το Κηπαρό όπου εκτός από βόλτα, κουβέντα με ντόπιους και φαγητό στο κέντρο του χωριού, ανεβαίνουν πάνω στον παλιό οικισμό που ίσως είναι ο πιο όμορφος και γραφικός οικισμός ολόκληρης της περιοχής.

Είναι γεμάτο με παλιά αρχοντικά χτισμένα πλάι στον γκρεμό και γραφικά σοκάκια που σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε άλλη εποχή.

o;o;o

Στη συνέχεια, περνούν από το Μπορς ή Μπόρσι, όπου βλέπουν το εντυπωσιακό κάστρο στην κορυφή του λόφου, κάνουν μία στάση στο Πικέρνι ή Πικέρασι και τέλος φτάνουν στο Λούκοβο, που θα είναι ο τελευταίος σταθμός πριν τους Άγιους Σαράντα που θα δούμε στο επόμενο επεισόδιο.

iii

Happy Traveller, κάθε Σάββατο στις 17.45 στον ΣΚΑΪ

#happytraveller: ταξιδιωτική εκπομπή από αληθινούς ταξιδιώτες!
 

Πηγή: skai.gr

Σχετικά άρθρα: