Εκδικάζεται στο Ανώτατο Δικαστήριο η υπόθεση του πρώην Υπουργού Σπύρου Ξέρρα

Εκδικάζεται στο Ανώτατο Δικαστήριο η υπόθεση του πρώην Υπουργού Σπύρου Ξέρρα

7 χρόνια μετά από την ημέρα που καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλάκιση για «κλοπή και κατάχρηση εξουσίας», ο πρώην υπουργού της κυβέρνησης «Μπερίσα», Σπύρος Ξέρρα, η υπόθεση αυτή θα εκδικαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας. Το δικαστήριο όρισε την ημερομηνία της 18ης Οκτωβρίου για την εξέταση της προσφυγής του πρώην υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τριών πρώην υφισταμένων του κατά της απόφασης του Εφετείου των Τιράνων.

Από το Ανώτατο Δικαστήριο ο πρώην υπουργός ζητά την ακύρωση της απόφασης του Πρωτοδικείου και Εφετείου των Τιράνων και την κήρυξη της αθωότητάς ου, πάγια θέση που διατήρησε κατά την έρευνα και τη εκδίκαση την υπόθεσης. Η εξέταση της υπόθεσης θα γίνει από ανάλογη δικαστική επιτροπή, αποτελούμενη από τους δικαστές: Ilir Panda, Sokol Binaj και Sandër Simoni.

Η προσφυγή εκκρεμεί από τον Ιανουάριο του 2017, δεν εκδικάστηκε η υπόθεση λόγω φόρτου εργασίας κι αδιεξόδων στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Τον Δεκέμβριο του 2016, το Εφετείο των Τιράνων επικύρωσε την δήλωση ενοχής του πρώην υπουργού και των τριών πρώην υφισταμένων του. Σύμφωνα με το δικαστήριο, τα πρώην στελέχη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είχαν υπεξαιρέσει 30 εκατ. λεκ από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου. Ο κύριος Ξέρρας συνελήφθη στις 29 Ιανουαρίου 2016 και αποφυλακίστηκε λίγες μέρες μετά την απόφαση του Εφετείου.

Σχετικά άρθρα: