Συνάντηση πρεσβευτών Γερμανίας και Γαλλίας με τον Albin Kurti

Συνάντηση πρεσβευτών Γερμανίας και Γαλλίας με τον Albin Kurti

– Απαιτούν να βρεθεί λύση για τις πινακίδες εντός 48 ωρών –

Η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας για το θέμα των πινακίδων κυκλοφορίας στις Βρυξέλλες έχει προκαλέσει δεσμεύσεις και αντιδράσεις από τους πρεσβευτές των χωρών του QUINT.

Για την κατάσταση αυτή, οι πρεσβευτές Γερμανίας και Γαλλίας, Jorn Rohde και Olivier Guerot, μετέβησαν χθες στο γραφείο του πρωθυπουργού Albin Kurti.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν οι προχθεσινές συναντήσεις στις Βρυξέλλες, οπότε ο Πρωθυπουργός Kurti ενημέρωσε τους πρέσβεις για τις θέσεις και τις προτάσεις που έκανε η Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου.

«Επανέλαβε ότι μέσω της συμμετοχής σε συναντήσεις που προσκλήθηκαν από τους διαμεσολαβητές και των προτάσεών της, η Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου έχει επιδείξει την εποικοδομητική ετοιμότητα και το ενδιαφέρον της για την επίτευξη νομικά της δεσμευτικής συμφωνίας για την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων με την αμοιβαία αναγνώριση στο επίκεντρο και ότι σε αντίθεση με τη Σερβία, θεωρεί ως καλή βάση την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποστηρίζεται από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Τονίστηκε η ανάγκη να καταβληθούν μέγιστες προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας εντός των υπόλοιπων ωρών του επιπλέον 48ώρου, ώστε η προχθεσινή προσέγγιση στις Βρυξέλλες να καταλήξει σε αμοιβαία συμφωνία.​​

Από τον αλβανικό τύπο

Σχετικά άρθρα: