Θεοφάνης Μαλκίδης: Αίτημα για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Θεοφάνης Μαλκίδης: Αίτημα για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

«Ως ενεργός πολίτης ενός κράτους που αδιαφορεί για το προφανές, κυρίως όμως ως απόγονος θυμάτων και διασωθέντων του Ελληνικού Ολοκαυτώματος (1908-1922) , υπέβαλα στις 11 Μαϊου 2022 στον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, γερουσιαστή της Πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ Ρόμπερτ Μενέντεζ, αίτημα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων μαζί με το βιβλίο μου στην αγγλική γλώσσα “The Greek Genocide”.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ έχει προωθήσει στη Γερουσία την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων, με το ψήφισμα S.Res.150 και έχει συνεργαστεί με βουλευτές για το αντίστοιχο ψήφισμα H.Res.296 στο Κογκρέσο, ψηφίσματα τα οποία έγιναν δεκτά πριν από δύο χρόνια.

Με το αίτημα ζητώ από το γερουσιαστή να προωθήσει την πράξη αναγνώρισης της Γενοκτονίας ενός εκατομμυρίου και πλέον Ελλήνων, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Εκατό χρόνια μετά το ατιμώρητο έγκλημα στη Μικρά Ασία, στον Πόντο , στη Θράκη, απαιτούμε αναγνώριση της Γενοκτονίας τώρα !..»

http://malkidis.blogspot.com/2022/05/blog-post_85.html?m=1

Σχετικά άρθρα: