Δερβιτσάνη: Εκδήλωση μνήμης για την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή

Δερβιτσάνη: Εκδήλωση μνήμης για την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές η εκδήλωση μνήμης για την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή με τίτλο: «Αγαπημένη Ανατολή», που έλαβε χώρα στην παλιά πλατεία Δερβιτσάνης, στο «Νταμπόρι».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δερβιτσάνης, εκπρόσωποι από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Αργυροκαστρο, εκπρόσωποι από το Δημαρχείο Δρόπολης και Πωγωνίου, βουλευτές, άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό κόσμο και πλήθος Δροπολιτών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των επίσημων, με μία υπέροχη θεατρική παράσταση, συνοδευόμενη με μουσική, χορούς και τραγούδια από την Μικρά Ασία.

Ακολούθησαν ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες από τα γεγονότα εκείνης της εποχής και ολοκληρώθηκε μ’ ένα λαϊκό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, όπου ακούστηκαν μελωδίες και άσματα από τις Χαμένες Πατρίδες.

Δερ 1

Η εκδήλωση πέτυχε το σκοπό της χάρη στην άψογη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου με την Κοινότητα που ήταν οι διοργανωτές της και φυσικά στην επιμονή και τις πολλές πρόβες των νέων της Δερβιτσάνης.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά τους παρευρισκόμενους, τους διοργανωτές της εκδήλωσης αυτής, τους μουσικούς που ήρθαν από μακριά και μας ταξίδεψαν με τις υπέροχες μελωδίες τους και όσους βοήθησαν εθελοντικά για το σκηνικό και τα οικονομικά για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επίσης, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στα νέα παιδιά της Δερβιτσάνης, μικρούς και μεγάλους, που εισέπραξαν τα πιο θερμά χειροκροτήματα για την άψογη παρουσία τους, δίνοντάς μας ελπίδα, αισιοδοξία και επιμονή στον ξεχασμένο τόπο μας.

Εκ μέρους του Προέδρου και τους συμβούλους της Κοινότητας

Σχετικά άρθρα: