Η ΑΜΥΝΑ ΣΟΥ: ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Η ΑΜΥΝΑ ΣΟΥ: ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Είναι βαθύς ο πεζογράφος, Θανάσης ΜΕΝΤΗΣ. Ειλικρινής, πραγματικός λογοτέχνης.

Βλάχος στην καταγωγή.

Περνάει τις λέξεις, τη σκέψη του, το συναίσθημά του στο σουρωτήρι της ψυχής του. Σε φίλτρο. Χτενίζει με μεράκι το λόγο του.

Είναι απόσταγμα, συμπύκνωμα, ό,τι ρίχνει στο χαρτί. Είναι ευθύς στην θέση του, στη στάση του.

Τα ποιοτικά βιβλία του, γραμμένα με τέχνη, με επαγγελματισμό στην αλβανική, είναι: «Hyja e mallkuar» – «Καταραμένη σκιά», 2011, «Fjala e fundit e Sokrat Bubës» – «Τα τελευταία λόγια του Σωκράτη Μπούμπα», 2013, που μεταφέρθηκε στην ελληνική, από τον Ανδρέα ΖΑΡΜΠΑΛΑ, με τον τίτλο «Οι τελευταίοι νομάδες», με το οποίο κερδίζει το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας του Υπουργείου Πολιτισμού της Αλβανίας.

Το 2016 εκδίδει το τρίτο του μυθιστόρημα με τίτλο: «Kohë e djegur» – «Καμένος χρόνος». Και το 2019 το μυθιστόρημα: «Valsi i një dasme fantazmë» – «Το βαλς ενός ανύπαρκτου γάμου».

Όσο πιο ψηλά ανεβάζει ο αξιοθαύμαστος Θανάσης ΜΕΝΤΗΣ, το λογοτεχνικό του ανάστημα, τόσο περισσότερο τον ανέχονται πρόσωπα του σιναφιού του. Ακόμα και κοντινοί του φίλοι.

Στην πετυχημένη πορεία του, στην καριέρα του, στην άνοδό του, είναι το μόνο σίγουρο, θα τον πετροβολήσουν κιόλας. Καθήκον του είναι να αμυνθεί. Με τον μοναδικό τρόπο του και όπλο του: Γράφοντας καλύτερα!

Πράξη, που όπως τον παρακολουθώ προσεκτικά, την κάνει επάξια.

Σχετικά άρθρα: